En Kamu Der Elazığ Şubesi Açıldı

Kamu sektöründe kurulan ilk engelli derneği olan Engelli Kamu Derneği’nin Elazığ şubesi açıldı.

En Kamu Der Elazığ Şubesi Açıldı

Kamu sektöründe ilk engelli derneği olarak kurularak, Kamu Kurumları içerisinde engelli statüsünde görev yapan Memur ve İşçilerin hak ve hukuksal boyutta bilgi sahibi olabilmeleri ve görev yaptıkları Kurumları içerisinde verimliliğin arttırılması kurulan Engelli Kamu Derneği’nin Elazığ Şubesi düzenlenen programla açılarak hizmete girdi.

Program Kuranı kerim tilaveti ile başladı.

TEMİZ: KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

En Kamu Der Şube Başkanı Selami Temiz, “Sendika başkanlarıma, dernek başkanlarıma, siyasi parti il başkanları ve yönetimlerine hepsine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanım Mücahit Yanılmaz Bey’e öncelikle bize göstermiş olduğu bu teveccühten dolayı kendisine teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum” dedi.

KAPU: 8 BİN ÇALIŞAN ÜYEYLE BİRLİKTE BUNU TAÇLANDIRDIK

Toplumun 12,25’ini engelli bireylerin oluşturduğunu ifade eden En Kamu Sen Genel Başkanı Bülent Kapu, “Engelli Kamu Çalışanları derneğimizi 2012 yılında Ankara’da Genel Merkezi olmak üzere 81 İl Başkanlıkları ve Malatya’da ilk oluşturduğumuz şubemizle birlikte yola çıktık. Bu yola çıkışımızla birlikte tüm kamu kurum ve kuruşlarında görev yapan engelli arkadaşlarımızla birlikte 8 bin çalışan üyeyle birlikte bunu taçlandırdık. Tabi bu mutlu günümüzde, güzel günümüzde ikinci şubemizi Elazığ’daki değerli dostlarımızın, başkanlarımızın da talepleri doğrultusunda açmış olmaktan ayrıyeten şeref ve onur duymaktayız. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın, şubemizin önce ülkemizin, sonra güzel şehrimiz Elazığ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: YAŞAMIN KALİTESİNİ ARTTIRMAK YEREL YÖNETİMLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVLERİNDEN BİRİDİR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Tabi ki yerel yönetimlerinde engelli kardeşlerimizin hayata bağlanmasına yapmaları gereken çok şey var. Hayatına içindeyiz. Bu hayatın içinden çalışan, yaşayan, genç, erkek, kadın, yaşlı, engelli, engelsiz kim varsa onların yaşamını kolaylaştırmak ve yaşamın kalitesini arttırmak yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biridir. Bu çerçevede 2014 yılında göreve geldikten sonra özellikle engelli kardeşlerimizle ilgili birçok çalışmalar yaptık. Elazığ’ımızda birçok engelli derneğimiz var. En başta Belediyemiz bünyesinde engelliler Koordinasyon Merkezi’ni kurduk ve bu koordinasyon merkeziyle yaptığımız bütün çalışmaları bir kooprdine haline getirdik ve çalışmalara devam ettik. Tabi bütün engelli kardeşlerimizle ilgili çalışmayı yaparken; onları soyutlamak, dışlamak, kendi iç bünyelerine itmekten ziyade onların toplumla birleşmesini, birlikte yaşama kültürünün oluşmasını ve birlikte yaşamaktan keyif almalarını temin etti” dedi.

Konuşmaların ardından desteklerinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a plaket verildi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Avantacılar
Avantacılar - 5 yıl Önce

Vatandaşın sırtından gününü gün edecek birkaç tane dana daha arttı. Hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner137