Enderun Hafızlar Topluluğu, Elazığlı Hacı Muharrem Hilmi Efendi’nin eserlerini seslendirdi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Elazığ Valiliği, Belediye ve İl Müftülüğü tarafından bir konser düzenlendi..

SARIKAYA: MEDENİYETİMİZİN MERKEZİNDE CAMİLERİMİZ VARDIR

Belediye Kültür Merkezi’nde Kuran’ı kerim tilaveti ile başlayan konserde İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bir konuşma yaparak, “1986 yılında camiiler haftası olarak başlatılan 2003 yılında camiiler ve din görevlileri haftası olarak ifade bulan medeniyetimizin en önemli iki unsurunu bir araya toplayan bir haftadayız. Tabi bunlar haftayla günle izah edilecek şeyler değil. Medeniyetimizin merkezinde camilerimiz vardır” ifadesini kullandı.

KAYA: HAYATIMIZIN MERKEZİ VE İSLAM MEDENİYETİNİN SEMBOLÜ OLAN CAMİLERİMİZDİR

Elazığ Din Görevlileri Dernek Başkanı Mehmet Kaya, hayatın merkezinin camiler olduğunu kaydederek, “2019 yılı camiler ve din görevlileri haftası teması cami ve hayat olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile hayatımızın merkezi ve İslam medeniyetinin sembolü olan camilerimizin yapımında ve yaşatılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere huzurunuzda teşekkür ediyor ahirete irtihal eden edenlere cenabı haktan rahmet diliyorum” dedi. 

Sahneye daha sonra Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Mustafa Kürklü gelerek, Harputlu Muharrem Hilmi Efendinin hayatından kesitler sundu.

Konuşmaların ardından Enderun Hafızlar Topluluğu Erenler Meclisi sahne aldı..