3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla Telepati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından program düzenlendi.

KARAKAYA: KENDİ İMKANLARIYLA DESTEK EĞİTİME DEVAM EDEBİLME ŞANSI ÇOK DÜŞÜKTÜR

Telepati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fasih Karakaya, “Devletimizin desteğini özel eğitimden çektiği anda özel çocuklarımızın kendi imkanlarıyla destek eğitime devam edebilme şansı çok düşüktür. Türkiye nüfusunun %12.9'’ özel eğitime muhtaç bireylerden oluşmaktadır. Yaklaşık 10 milyon kişiye tekabül etmektedir. Türkiye genelinde 370 Bin özel birey destek eğitimden yararlanmaktadır. Bu özel çocuklara eğitim veren mesleki eleman sayısı 27 Bin 500’dür” ifadelerini kullandı.

KENÇ: DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ VE MERHAMETLİ ELİ İNŞALLAH ONLARLA BERABERDİR

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Suat Kenç, “Allah’a şükürler olsun artık çocuklarda meczuplarımız gezmiyor, kimsesiz insanlar -10 derecede sokaklarda kalmıyor Devletimizin şefkatli ve merhametli eli inşallah onlarla beraberdir. İnanın devletimiz 365 gün engellisinin ve dezavantajlı insanının yanındadır. Bunu da icraatlarıyla göstermektedir. Ama millet olarak da bu eli öpülesi anneler, engelli çocuğu olan anneler, engelli yaşlısı olan evlatlar; gerçekten bunların maddi olarak birçok şeye ihtiyacı yoktur ama manevi olarak desteğe ihtiyacı vardır. Ne olur? bir gün engelli çocuğu olan bir komşunuza deyiniz ki bugüne, senin çocuğuna ben bakayım, sen eşinle veya diğer sağlıklı birey olan çocuklarınla beraber çık bir çarşıda gez. Günlerce, aylarca evlerinden çıkamayan engelli sahipleri var” şeklinde konuştu.

KARAKAYA: ÜLKEMİZİ BELLİ BİR SEVİYEYE GETİRİP KALKINDIRMAK İSTİYORUZ

3 Aralık dünya engelliler gününün adından hoşnut olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya, “Dünya’da engelleri ortadan kaldırma günü olsa çok daha güzel olacak veya farkındalık günü olsa çok daha güzel olacak. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum ve engelleri ortadan kaldırmak için el ele, gönül gönüle hep beraber çalışarak ülkemizi belli bir seviyeye getirip kalkındırmak istiyoruz” dedi.

Program engelli kardeşlerimizin engelsiz gösterileriyle devam etti.