Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek amacıyla Çınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, işaret diliyle “Kalbini engelleme, engelleri kaldır” mesajı verdi.

Rehabilitasyon merkezi, Engelli bireyleri toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlayabilmeleri için eğitimlerine engelliler gününde de devam etti.

KAHRAMANOĞLU: ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA HEPİMİZİN ELİNDEN GEREKENİ YAPMASI GEREKİYOR

Çınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Suzan Kahramaoğlu’da, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla böylesi bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, “Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralığı Dünya Engelliler Farkındalık Günü olarak ilan etmişlerdir. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün diğer bir amacı engellilerin yaşadığı problemlere dikkat çekmek, yaşadığı problemleri ortadan kaldırma amacıyla elimizden geleni yapmak ve farkındalık oluşturmaktadır. Ülkemizde de çeşitli çalışmalar yürütülerek engelli bireylerin sosyal çalışma hayatında yaşadığı problemlere dikkat çekilerek farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesi ile engellilerin yaşadığı problemleri hepimizin fark edip çözümü noktasında hepimizin elinden gerekeni yapması gerekiyor” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli bireylerin de topluma mesajı vardı.

Engelli bireyler, “Engel olmazsanız, engelli kalmayacağız” diye çağrıda bulundular.