Engelli Öğrenciler, Osmanlı Şerbeti Hazırladı

Osmanlı Haftasında engelli öğrenciler, hazırladıkları Osmanlı Şerbeti ile yarıştılar. Yarışma sonunda Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın eşi Berihan Kaldırım, tüm yarışmacıları birinci seçti.

Engelli Öğrenciler, Osmanlı Şerbeti Hazırladı

Osmanlı Haftası nedeniyle aşmak için hareket projesi kapsamında engelli öğrenciler Osmanlı şerbeti hazırladılar.

DEMİRPOLAT: ÖZENDİRMEYE YÖNELİK ETKİNLİK YAPIYORUZ

Yarışma öncesi konuşan Türkiye Beyazay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat, “Engellilerimizin sosyalleşmesi için hem cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde hem Gençlik ve Spor Müdürlükleri bünyesinde, Aile ve Sosyal Politikalar bünyesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ortak organizasyonlarla hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz yıl “Aşmak İçin Hareket Et” projesiyle Elazığ’da ve Türkiye’nin her yerinde engelli bireylerimizi topluma kazandırmak için sportif faaliyetlerde bir araya getirdik. Bugünde havaların kötü şartlardan dolayı salon programı düzenledik. Programımızı 21’i ve 27’si arasında düzenlenen “Osmanlı Haftası” ile gerçekleştiriliyor. Biz bu Osmanlı Haftasını bir hafta öncesinden kutlamış olalım. Çünkü önümüzdeki hafta okullar tatile girmiş olacak. Biz bu nedenle bir hafta öncesinden özel çocuklarımızın el becerilerinde Osmanlı Şerbetinin milli içeceğimiz olduğunu, tüm topluma anlatmaya, bu tür içeceklere özendirmeye yönelik etkinlik yapıyoruz” dedi.

Özel Eğitim Meslek Lisesi, Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu, Elazığ Eğitim Uygulama Okulu, Özel Telepati Gençlik ve Spor Kulübü ve Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi öğrencileri, büyük bir titizlikle Osmanlı şerbeti hazırladı.

Jüri Üyeleri, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın eşi Berihan Kaldırım, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, KADEM Elazığ Şube Başkanı Esra Soylu, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ve Beyazay Derneği Üst Kurul Delegesi Nusret Çoban, hazırlanan şerbetleri tek tek içip tadına baktılar.

KALDIRIM: BÖYLE EVLATLAR YETİŞTİRDİKLERİ İÇİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM

Yarışma sonunda Vali Kaldırım’ın eşi Berihan Kaldırım, “Ben öncelikle bütün yarışmacılarımı tebrik ediyorum. Bütün şerbetler birbirinden güzeldi, karar vermekte zorlandık. O yüzden hepsini birinci ilan ediyorum burada. Ellerine sağlık hepsinin. Ben onların annelerine de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Onların vefakar yüreklerine, emeklerine. Böyle evlatlar yetiştirdikleri için onların ellerinden öpüyorum”diye kaydetti.

Yarışma Emrah Güllü Konseri ile devam etti.

HABER: KEVSER ÖZ


 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137