Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1446. Yılı münasebeti ile Mutlu Yaşam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Elâzığ Şizofreni Dayanışma Derneği tarafından Kutlu doğum haftası etkinliği düzenlendi.

Elâzığ Şizofreni Dayanışma Derneği Başkanı Çiçek Tutuş, “Peygamber efendimiz toplumun büyük bir kısmını oluşturan engellilere yaklaşımıyla da örnek olmuştur” ifadelerini kullandı.

Mutlu Yaşam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fasih Karakaya ise, “Peygamberimiz inananlara karşı şefkatli ve merhametli bir peygamberdi” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt’ta, engelli bireylere dikkat çekerek, “Keşke hepimiz koşulsuz bir şekilde insanları sevebilseydik. Kutlu Doğum haftası için buradayız. Bu etkinlik için bir koro oluşturduk. Bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya Peygamberimizin hayatının örnek bir hayat olduğunu söyleyerek, “Peygamber efendimizin hayatında herkese yer vardı ve o herkese kucağını açmıştı. ” ifadelerini kullandı ve Peygamber efendimizin hayatından demeçler verdi. Her şeyin bir imtihan olduğunu vurguladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ böyle bir etkinliğe katılmaktan onur duyduğunu bildirdi ve programa katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program kuranı kerim tilaveti ile başladı.

Program semazen gösterisi ve birbirinden güzel ilahilerin okunması ile devam etti.

Daha sonra konuklarda sahneye çıktı ve uzun ince bir yoldayım türküsü hep bir ağızdan söylendi.