Tüm İşçi ve Emekliler Derneği Elazığ Şubesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi’nin ortaklaşa bir kampanya düzenledi.

Düzenlenen kampanya ile Sivil Toplum Kuruluşları ve hayırseverlerin desteği ile 2 akülü araç ve 12 manüel tekerlekli sandalye alındı.

Alınan araçlar, Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleştirilen programla ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

KAYABAŞ: DERNEĞİMİZ OLARAK BİR KARAR ALDIK

Düzenlenen törende konuşan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, “Biz Tüm İşçi ve Emekliler Derneği Elazığspor’dan etkilenerek, tabi sporda bizim, bizim gençlerimiz bundan etkilenerek bir de bunu engellilerimize, arkadaşlarımıza bir destekte bulunmak için derneğimiz olarak bir karar aldık. Türkiye sakatlar derneğine katkıda bulunalım diye tekerlekli sandalye almayı talep ettik” dedi.

                            

KAYABAŞ: ELAZIĞ’DA KONUT İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ

Başkan Kayabaş, “Meryem Dağı’dan yapılan 363 konutumuzu Pazartesi gününden itibaren hak sahiplerimize konutun teslimi yapılacaktır. Bunu da duyurmuş olalım. Önümüzdeki süreçte de 2023 yılına kadar Elazığ’da konut ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Her yıl konut yapılacaktır. Evi olmayanlar üzülmesin. Hak edenler alsın. Alanlara da rabbim hayırlısı ile oturmayı nasip etsin” ifadelerine yer verdi.

MEYDANOĞLU: HER SAĞLIKLI BİREY BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Ensar Vakfı Şube Başkanı Alaattin Meydanoğlu da, “Bizler Ensar Vakfı olarak bu geceye iki tekerlekli sandalye ile katkı sağladık. Özellikle bu programı tertip eden Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Mehmet Kayabaş’a ve Sakatlar Dernek Başkanı Metin Fırat beye şükranlarımı arz ediyorum. farkındalık oluşturuyorlar. Kesinlikle şunu ifade etmek istiyorum. Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. Hepimiz birer engelli adayıyız. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyuruyor; kim bir mümin kardeşinin ihtiyacını giderirse hiç şüphe yok ki yüce mevlamız da o kişinin ihtiyacını giderir. Biz bu mukabilden bu pencereden bakarak bugün buradayız” diye kaydetti.

FIRAT: ENGELLİLERİN ELAZIĞSPOR’DAN DAHA ÇOK SORUNU VAR

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, “Televizyonu izlerken herkes seferber olmuş, herkes Elazığspor için forma satıyorlar. Dedim engellilerin Elazığspor’dan daha çok sorunu var. Biz neden böyle bir şey yapmayalım, yanlarında olmayın. Bu gördüğünüz arabalar bizim elimiz, kolumuz, ayağımızdır. Bunlar olmasa biz yerimizden kımıldayamayız., dışarı çıkamayız. Belediye’ye de, yönetimlere de çok büyük pay düşüyor. Kaldırımlar olsun, yani bir engelli düşünün evinden dışarı çıktığı zaman markete, fırına çıktığım zaman ona uygun bir şekilde olması lazım. O engellinin de ailesine bakma sorumluluğu var. Bir parça ekmek götürüyorsa ona uygun olması lazım. Zaten erişe bilirlik olduğu zaman bu engelli kardeşimiz kimseye muhtaç olmak. Ama şu anda millete ihtiyaç duyuyoruz. Otobüse binerken, kaldırıma çıkarken ihtiyaç duyuyoruz” açıklamalarını kaydetti.

PEKER: ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜLER

STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Tüm İşçi ve Emekliler Derneği Başkanımız Sayın Mehmet Kayabaş ve yine Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanımız Sayın Metin Fırat Bey çok güzel bir çalışma yürüttüler. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz” dedi.

KENÇ: ZOR OLAN YOLLARI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ İNŞALLAH

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, “Hz. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var. Derdi olmayanı adam saymazlar. Burada kıymetli başkanım bu işe öncülük ediyor. Fırat başkanımızda gayretleri gerçekten taktire şayan. Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanımız. Bugün burada Elazığ’da tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımız için zor olan yolları kolaylaştıracağız inşallah” ifadelerinde bulundu.