Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri hemşehrimiz Enis Yavuz Yıldırım  kaleme aldığı “Yönetme’nin Yöntemi” isimli kitabı ile okuyucularıyla buluştu.

“EDİNDİĞİM TECRÜBELERİ PAYLAŞMA SORUMLULUĞUNU DA YERİNE GETİRMİŞ OLDUM”

Kitapla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Elazığlı Hemşehrimiz Enis Yavuz Yıldırım,  “Kamu da ve özel sektörde, her seviyedeki yöneticiliğin, taşıması gereken niteliklerini, yöntemlerini, yaklaşım biçimlerini, içeren “Yönetme’nin Yöntemi” isimli kitabım yayımlanmış bulunmaktadır. Akademik kaygının dışında, serbest bir yaklaşımla, gözlemlerimi, yaşadıklarımı, tecrübelerimi, mesleki hatıralara çok fazla girmeden, içerisinde yöneten-yönetilen herkesin kendisine dair bir şeyler bulabileceği, akılda kalacak, belki yüreklerde yerini bulacak kişisel yaklaşımlarımın yer aldığı bu kitap ile aynı zamanda  mensubu olmaktan her zaman iftihar ettiğim milletimizin, kaynakları ve sağladığı imkânlarla, yıllarca emanet ettiği görevlerde edindiğim tecrübeleri paylaşma sorumluluğunu da yerine getirmiş oldum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAYA GAYRET ETTİM

Bu çalışma da; Her seviyede yöneticiliğin, içerisinde yaşadığımız sosyokültürel yapı da gözetilerek, kurumsal başarı açısından önemi, yönetilenlerin verimliliğine etkisi, toplumsal huzura katkısı gibi konular, kavramın önemi açısından izah edilmeye çalışıldı. Ayrıca, bu kitapta; başarılı bir işleyişin ancak her seviyede başarılı bir yönetim ile mümkün olabileceği anlayışıyla; yöneticinin taşıması gereken nitelikler, yönetici atayacak yöneticinin de sorumluluğu, ehliyet ve liyakat meselesi, liderlik, yönetenlerin motivasyon kaynaklarından, başarılı yönetim açısından izlemeleri gereken yollara kadar tespit ve kişisel düşüncelerimi paylaşmış oldum. Bu vesile ile hem yöneticiliğe genel bir bakış getirmeye, hem de herkesçe bilinen önemine ilişkin vurgularla, bir farkındalık oluşturmaya gayret ettim. Yönetici atayan yöneticinin de sorumluluklarını hatırlatırken, yönetim sorumluluğunu almış olanlara da, “yönetme’ nin yöntemi” hakkında pratik ipuçları vermeyi amaçladım. Kamu ve özel sektörde; ehliyet ve liyakat gözetilerek atanmış, her kademede iyi yöneticilerin etkin olduğu bir Türkiye’nin, Dünya’nın en güçlü ve en hızlı gelişen ülkesi olacağına olan inancımla, bu mütevazı belgeyi tarihe not olarak düşüyorum. Alanda yöneten ve yönetilen rolünde, bu ülkeye, devletine ve milletine hizmet etmeye çalışan herkese katkısı olması ümidiyle” dedi.