Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Abdullahpaşa Mahallesi Saray Bosna Caddesi üzerinde bulunan Ensar Sitesi, orta hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Site sakinlerinin bir kısmı köylerine gitti; bir kısmı da kiralık ev bularak çıktı.

Ancak 27 Aralık’ta merkez üssü Kavaktepe olan 5,3 büyüklüğündeki depremle birlikte Ensar Sitesi tekrar hasar aldı.

Site sakinleri, Pazar günü yaşanan deprem sonrasında evlerinin yeniden incelenmesini talep etmiş ve inceleme yapan ekipler, Ensar Sitesinin ağır hasar aldığını belirledi.

Ensar sitesi sakinleri, ağır hasarlı hale gelen evlerinin bir an önce yenilerinin yapılmasını beklerken, süreçte kendilerine destek veren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’a teşekkür ettiler

Ensar sitesi sakinleri sorunlarının çözüldüğü için teşekkür edip bundan sonraki konularda da halka karşı net olmalarını istedi.

“KONUNUN İLERLEYİŞİ İLE BİZLERE YARDIMCI OLDULAR”

“20 gündür orta hasarlı mağduriyetimiz devam ediyordu. Son artçı deprem ile birlikte konuyu ilettiğimiz çevre şehircilik ekipleri gelip denetledi ve bilgilendirip konunun ilerleyişi ile bizlere yardımcı oldular. Bu konuda da çok fazla yardımı dokunan İl Başkanı Şerafettin Yıldırım süreci hızlandırdı. Sahaya çıkan çalışan ekip ve il başkanımızdan ricamız bu konularla ve sorunlarımızla ilgili halka net ve açık olsunlar.” diye vatandaşlar kaydetti.

VİDEO