Elazığ’da bulunan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi pandemi sürecinde epilepsi pili ameliyatlarına ara vermeden devam ederek birçok ilden gelen hastalar için hem bir merkez hem de umut oluyor

Bursa'da yaşayan İlhan ve Gülhan Yüksel çiftinin çocukları 12 yaşındaki Merthan Yüksel de, epilepsi hastalığı nedeniyle nöbetler geçiriyordu.

Aslen Elazığlı olan ve Bursa'da ikamet eden İlhan ve Gülhan Yüksel çiftçi, sosyal medya üzerinden Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sait Öztürk'e ulaşarak oğlunun durumunu anlattı.

Aileyi Elazığ'a davet eden Sait Öztürk, yapılan muayene sonrasında epilepsi pili ameliyatına karar verdi.  1 yıl önce yapılan ameliyat başarılı olurken Merthan Yüksel, geçen zamanda hiç nöbet geçirmedi.

“BAŞARILI SONUÇLAR ELDE ETTİK”

Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sait Öztürk, “Ameliyat sonrası süreçte bir yıl boyunca hastada hiç bir şekilde nöbet gözükmedi aslında bu ameliyatlarda temel amaç nöbetleri kontrol altına alabilmektir tamamen nöbetsizlik değildir ancak bu hastamızda ve buna benzer hastalarımızda tamamen nöbetsizlik görülecek başarılı sonuçlar elde ettik” ifadelerini kullandı.

Öztürk, ameliyatlarda temel amacın nöbetleri kontrol altına almak olduğunu belirtti.