Din Görevlileri Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Özkan Ergen düzenlediği basın toplantısında hem derneğin çalışmalarını hem de cumartesi günü gerçekleştirecekleri programı anlattı.

Özkan Ergen konuşmasında, “kısa adı DİNBİRDER olan Din Görevlileri Birliği Derneği’miz, Merhum cennet mekan Erbakan Hocamız tarafından kurulan, vatanına ve milletine sevdalı 40 tane sivvil toplum kuruluşundan birisidir. Derneğimiz 2008 yılında Hocamız tarafından bizzat kurulmuş, 2010 yılında Elazığ şubemiz açılmış ve geçtiğimiz günlerde ’de şubemizin olağanüstü kongresini yaparak çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Dünya küfür ateşiyle kaynamaktadır. Bir tarafta Budistler Müslüman kardeşlerimizi akla hayale gelmeyecek yöntemlerle acımasızca katlederken, diğer yanda ilk kıblemiz olan mukaddes Mescidi Aksa ve Kudüs tapusu ülkemizde olmasına rağmen Siyonistlere verilmek istenmekte ve Müslüman kardeşlerimiz Siyonistlerin zulmü altında inlemektedirler” dedi.

“DİN GÖNÜLLÜLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTEDİR”

Başkan Ergen, “Bu vahim şartlar altında Ümmeti Muhammed’in İttihadı İslam’a her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. İttihadı İslam’ın yani İslam birliğinin kurulması içinde, İslam’da İTTİFAK Ahlakının   tesis edilmesi elzemdir. Ümmeti Muhammed olarak Kürdü Türkü, Arabı Acemi, Laz’ı Çerkez’i ile Dünya Müslümanları ortak paydada buluşmak zorundadır. İşte tam bu noktada Cenabı Hakkın Zümer suresi 9.Ayette “deki hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? doğrusu ancak akıl sahipleri bunu hakkıyla düşünür” Buyurduğu biz Din görevlilerine ve Din gönüllülerine büyük görev düşmektedir. DİNBİRDER olarak bizler Yüce Rabbimizin Ali İmran suresi 104.Ayette “sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.” Fermanı ilahisinin muhatabıyız ve bu meyanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ERGEN: TÜM ELAZIĞLILARI PROGRAMA DAVET EDİYORUZ

Ergen, Cumartesi Günü Saat 19.00’da “Erbakan’ı Anlamak ve İslam’da İttifak Ahlakı” konulu bir program düzenleyeceklerini belirterek, Elazığlıları, Kültür Park’taki bu programa davet etti