FHGC Başkanı Semih Erdem, resmi ilan fiyat tarifesi artışı ile ilgili açıklamada bulundu.

“TÜM ANADOLU BASIN CAMİASINI MUTLU ETTİ”

FHGC Başkanı Semih Erdem, “Basın İlan Kurumu tarafından gazetelere verilen resmi ilanların sütün santim fiyatının tirajı 50 binin altında olan gazetelerde yüzde 20.19 artarak 10,40 TL’den 12.50 TL’ye, tirajı 50 binin üzerinde olan gazetelerde yüzde 9.59 artarak 36,50 TL’den 40,00 TL’ye yükselmesine ilişkin kararın Resmi Gazetede yayınlanması tüm Anadolu basın camiasını mutlu etti” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERİ UNUTMADI”

Adeta dört gözle resmi ilan fiyat listesinin zamlanmasını beklediklerini aktaran başkan Erdem, “Hatırlanacağı üzere resmi ilan fiyat tarifesi en son 2016 yılı mart ayında arttırılmıştı. Ciddi ekonomik bir dar boğaz yaşayan basınımız için büyük önem taşıyan resmi ilan fiyat tarifesi artışını gerçekleştiren başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere tüm bakanlar kuruluna camiamız adına teşekkürü bir borç bilirim. Bu düzenlemenin çabasını kasım 2017’den beri vermekteyiz. O dönem Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. Tüm bu süreçte büyük emekleri geçen başta BİK Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan'a, Genel Kuruldaki temsilcilerimiz Nazmi Bilgin'e, Şevket Erzen'e, Şevket Karahan'a, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalayıp resmi gazetede yayınlanması için öncülük eden Genel Kurul üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'a, BİK Genel Kurul üyeleri ve bürokratlarına, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya ve ortak görevi paylaştığımız  Ülkemizin dört bir yanında yoğun çaba harcayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarımıza; meslektaşlarımız adına sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“NİHAYETİNDE ANADOLU BASININ YÜZÜ GÜLDÜ”

Yerel basının ayakta kalması adına ilanlara zammın son derece zaruri olduğunu aktaran Erdem, “Yerel basın iki yıldır ciddi bir ekonomik dar boğaz içinde.  Çünkü son 2 yılda yazılı basının olmazsa olmazları olan gazete kalıbı, gazete kâğıdı ve gazete mürekkebi gibi zorunlu giderleri bir anda %50 zamlanmıştı. Haliyle gazetelerin bu giderleri karşılayarak ayakta durması son derece imkânsızdı. Özverili çalışma yürüten Anadolu basını temsilcileri ve çalışanları bu süre içerisinden adeta imkânsızı gerçekleştirdi.  Nefes almakta iyice zorlandığımız için sık sık her platformda resmi ilan fiyat tarifesinde bir zammın olmasını belirtip durduk.  Nihayetinde yüzümüz bu talebin karşılanmasıyla güldü. Bu şekilde bir nebze olsun Anadolu basını daha raht nefes alabilecek. Bir kez daha Anadolu basının elini rahatlatan ve bu konuda emeği geçen herkese tüm camiamız adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.