Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, gelir ve kira desteği alamayan esnafın sıkıntıların çözümü için yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Aralık tarihinde koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik esnafa destek paketini açıklamıştı.

Açıklanan destek paketine göre salgından etkilenen esnafa üç ay boyunca bin lira doğrudan gelir desteği ile üç ay boyunca büyükşehirlerde aylık 750, diğer illerde de aylık 500 lira kira desteği yer almıştı.

ERDEM: BAĞLI BULUNDUKLARI ESNAF ODALARINA BİLGİ VERMELERİ GEREKMEKTEDİR

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, desteklerden faydalanmak isteyen esnafın edevlet üzerinden yaptıkları başvuruların sonuçlandığını, başvuru yapan bazı esnafların ret cevabı aldığını belirterek, “Gelir ve kira kaybından dolayı e devlet üzerinden yapılan müracaata rağmen hesaplarına gelir ve kira desteği yatmayan esnaflarımızın, bağlı bulundukları Esnaf Odalarına bilgi vermeleri gerekmektedir. Birliğimize bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odalarımızda oluşturdukları bu listeleri, genel merkeze iletecektir” dedi.