Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Murat Erdoğan, 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremin ardından Elazığ’ın afet bölgesi olması taleplerini desteklediklerini söyledi.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN VE HALKIMIZIN MAĞDUR OLMASINA SEBEP OLMUŞTUR

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Murat Erdoğan, “Yıkılan ve oturulmaz hele gelen bina sayısının fazla olması, ekonomik hayata ilişkin kararlar yapı ve sosyal tesislerin çok fazla derece de yıkıma uğraması, milletimizin ve halkımızın mağdur olmasına sebep olmuştur. Biz bu nedenle afete uğrayan bölge ilan edilmesi taleplerini aynen destekliyoruz. Yine kentsel dönüşümle ilgili hem yerinde yapılacak çalışmaları hem de belirlenecek bölgelerde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarını da destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: YENİ BİR KENTİN KURULABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİZ

Başkan Erdoğan, “Bilindiği üzere vatandaşlarımızın uzun yıllardan beri talep ettikleri bahçeli ve dubleks şeklindeki ev istekleri vardır. Bu deprem hadisesinden sonra da bu talepler gittikçe artmıştır. Çünkü dubleks alanları hem can ve mal güvenliği açısından hem de sağlık ve sosyal alanlar açısından çok talep edilebilmektedir. Bu oluşturulacak alanda otoparklar, çocuk oyun alanları, sosyal tesisler, yeşil alanlar gibi geniş yollar ve sosyal tesisler ile desteklendiğinde halkımızın çok büyük oranda buralara gideceğini, burada yeni modern bir kentleşme süreceği, başlayacağını da tahmin etmekteyiz. Bu amaçla 7269 sayılı afet kanununda burada bakanlığın bu arsaları üretme ve hazine içerisinde bulunan bu arsaları vatandaşa uygun bedellerle satma yetkisi bulunmaktadır. Bu nedenle biz bakanlığın bu arsaları üreterek uygun şartlarda vatandaşlara tahsisini ve satışını talep etmekteyiz. Böyle olduğu taktirde vatandaşlarımızın 20’li, 50’li evlerin bulunduğu, siteler halinde 10 binlere yaklaşan parselleri talep edeceğini ve bu şekilde yeni bir kentin kurulabileceğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.