Türkiye Belediyeler Birliği ile Cumhurbaşkanlığı yerel yönetim politikalar kurulu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Sempozyumu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

Elazığ’dan da Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Ak parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin de katıldığı sempozyumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye meclis üyeliği seçimi ve yatay mimari ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN: O YERELİN ÖZELLİKLERİ NE İSE ONUNLA ÖRTÜŞEN BİR ADIM ATARIZ

Belediye meclis üyelerinin oluşturulurken; yolda kimi bulursan meclis üyesi yapmayacaksın; işi bileni alacaksın” diyerek çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Belediye Meclis Üyeleri oluşturulurken; yolda kimi bulursan meclis üyesi yapmayacaksın. İşi bileni alacaksın. Bunların içinde çevrecisi olacak, hukukçusu olacak, inşaat mühendisi olacak, mimarı olacak, mali müşaviri olacak… İşi bilenler. Onlarla beraber eğer bir belediye meclisi oluşursa onlarla beraber imar komisyonlarını oluşturursak o zaman dikey mimari değil, yatay mimari şehirlerimizde yer alır. Sadece yatay mimariyle kalmayız, yatayın dışında da o yerelin özellikleri ne ise onunla örtüşen bir adım atarız. Oradaki yerel mimariyi hep konuşuruz. Safranbolu evler, Beypazarı. Tamam kardeşim Safranbolu evleri de peki şimdi yeni Safranbolu evleri oluşturabiliyor musun? Mesele bu bunu yapmamız lazım. Başta bizim yapmamız lazım. Niye? TOKİ olarak bu işin savaşını başından beri 16 yıldır veriyorum. 860 bin konut yaptık. Peki, başardın mı dersen inanın başaramadım. Niye? Bu işi insanla yapacaksınız. Bunu müteahhit firmalarla yapacaksınız. Kısmen bazı yerlerde başarılı olduk. Ama bazı yerlerde maalesef başarılı olamadık. Ben tüm Belediye Başkanlarıma sesleniyorum. TOKİ’ye yine sesleniyorum. Özel sektörün mensuplarına da sesleniyorum. Gelin ne olur ülkemizi katletmeyelim” ifadelerini kullandı.