Diyanet Sen İl Başkanı Murat Ergen görevini Yusuf Eker’e teslim etti.

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Murat Ergen, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Sivil Toplum ve Halkla Hizmetler danışmanlığı görevine getirildi.

Ergen’in yeni görevi nedeniyle Diyanet Sen İl Başkanlığında devir teslim töreni yapıldı.

ERGEN: BUGÜN İTİBARİYLE ELAZIĞ BELEDİYESİNDE DANIŞMAN OLARAK GÖREVE BAŞLADIK

Memur Sen İl Binasında düzenlenen törenle vedasını gerçekleştiren Ergen, ““30 yıllık Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmışlığımızın ve yaklaşık 20 yıllık görev yaptığımız diyanet-sen’in devir teslim töreni için  bir aradayız. Uzun yıllar diyanet işleri başkanlığında hizmet ettik. 2001 yılında 4688 sayılı yasa ile birlikte diyanet iş kolunda sendikalaşmanın yolu açıldığında, sendikanın kurulması noktasında gayret gösterdik. Uzunca bir süre bu yolda çaba ve gayret gösterdik. Bugün itibariyle Elazığ Belediyesinde danışman olarak göreve başlamamız hasebiyle, Diyanet İşleri Başkanlığımda ki görevimizden ve Diyanet sen şube başkanlığından ayrılıyoruz. Çalışma hayatımızın her safhasında öncelikle Müslüman kimliğimizin şerefiyle yüce dinimiz islama hizmet etmek, Allah’ın rızasını kazanmak. Peygamberine iyi bir ümmet olabilmek bilinciyle hareket ettik” diye kaydetti.

EKER: MEMLEKETİMİZE VE MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ

Ergen’e görevinde başarılar dileyen Yeni başkan Yusuf Eker, “Yönetim kurulumuzun takdiri ile Diyanet Sen Elazığ Şube Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Amacımız; Din görevlilerine ve diyanet camiamıza en iyi şekilde hizmet etmektir. Diyanet sen’i  daha iyi yerlere ulaştırmak. Daha iyi seviyelere gelmek için canla başla devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde memleketimize ve milletimize hizmet etmek için gayret edeceğiz” diye konuştu.

BAHŞİ: BU GAYRETLERİNDEN VE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI DEĞERLİ BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hüzün ve sevinci bir arada yaşadıklarını ifade eden Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Bir taraftan hüzünlüyüz, bir taraftan da sevinçliyiz. Değerli başkanımız yıllarca hem Diyanet sen de hem de Memursen il temsilciliğimizi yaparak, Elazığ’da sivil toplum anlamında, sendika anlamında çığır açtı. Ben bu gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı değerli başkanıma teşekkür ediyorum” diye ifade etti.