Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyanet-SEN Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, Din görevlilerinin toplumdaki yerine ve önemine değindi.

“CAMİLER VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER” TEMASI İLE KUTLANACAKTIR”

Murat Ergen, “Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır. Her yıl yeni bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması ile kutlanacaktır. İslam medeniyeti Cami odaklı bir medeniyettir. Camiyi ve cemaati sevk eden din görevlilerimiz aynı zamanda beşikten mezara hayatın her alanında insanımızın yanındadır. Tüm ömürlerini din hizmetine adayan toplumun önderi konumundaki din görevlilerimizin Camiler ve Din görevlileri haftasını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

“CAMİLER DEVAMLI IŞILDAYAN VE ÇEVRESİNİ AYDINLATAN BİR KANDİL GİBİDİR”

Ergen, “Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan bir kandil gibidir. Kutsal camilerimiz kadar, bu camilerde görev yapan insanlar a önemlidir. Çünkü toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına toplumumun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden Din Görevlilerimiz, bu şerefli hizmetleriyle Peygamberimizin varisleri olmuşlardır” şeklinde konuştu.

“DİN GÖREVLİLERİ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLASINI CENAB-I HAK’TAN NİYAZ EDİYORUM”

Başkan Murat Ergen, “Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi halkımızın sokaklara dökülmesi ve moral motivasyonunun artması için minarelerden Allahuekber nidalarıyla haykıran Din görevlilerimizin toplumun birleştirici özelliğine sunduğu katkıyı unutmamak gerekir. Bizler Diyanet-Sen olarak, Din Görevlilerimizin gerek özlük, gerek sosyal, gerekse mali hakları konusunda hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Elbette birler bu işi hiçbir maddi karşılık beklemeden sırf Allah rızası için yapıyoruz. Ancak takdir edilmeli ki, bizlerin de bir evi, bir ailesi var. Bizim de öğrencilerimiz ve çeşitli ihtiyaçlarımız var. Toplumun önderi ve rehberi olan din gönüllüsü kardeşlerimizin hak ettiği yerde olması için Diyanet-Sen olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesile ile “Camiler ve Din Görevli haftasının insanımız ve toplumumuz için, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu haftanın Camilerimizin eksikliklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı, hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyorum” dedi.