Erman: Bir Daha Böyle Bir Yapılanmanın Çıkacağına Ben İnanmıyorum

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, 2020 yılı Ağustos ayı öncesini kapsayan borç yapılandırılmasının 31 Ocak’ta sona ereceğini ve bu yapılandırmanın kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu hatırlattı.

Erman: Bir Daha Böyle Bir Yapılanmanın Çıkacağına Ben İnanmıyorum

Birçok vatandaşın faydalandığı vergi, prim borçları, köprü ve trafik cezaları yeniden yapılandırma başvuru süresinde sona gelindi.

Yapılandırma başvuru süreleri 2021 yılının başlamasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak bir ay daha uzatılmıştı.

ERMAN: BİR DAHA BÖYLE BİR YAPILANMANIN ÇIKACAĞINA BEN İNANMIYORUM

31 Ocak'ta sona erecek yapılandırma başvuruları hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, “7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun 3. Ve 4. Maddelerinde yer alan boşluğu ve ilk taksit ödeme sürelerinde alınan maddeleri belirten sürelerin bitiminden itibaren 1 ay uzatılmasına 31.01.2021 tarihine kadar uzatılmasına kadar verilmiştir. Bu karlı yapılandırmayı kaçırmamaları için sigortalılarımızın 01.02.2021 tarih saat 23.59 tarihine kadar başvurmaları halinde son yılların en cazibeli yapılandırmasına faylanacaklardır. Bu faydalanmaya neler girecek? Sigorta primleri, genel sağlık sigortası GSS primleri, işsizlik sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucunda doğan rücu alacakları ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, 4B BAĞ-KUR önceki hizmet sürelerinden iadesi halinde doğan alacaklar yapılandırma kapsamına girmiş bulunmaktadır. Çok uygun bir yapılandırmadır. Faizlerin yüzde 95’i siliniyor. Bir daha böyle bir yapılanmanın çıkacağına ben inanmıyorum. Bütün Elazığ halkına duyuruyorum. Bütün borçlu sigortalıların başvurması halinde bu yapılandırmadan yararlanacaklardır. Onlar için çok lehine bir durum olacaktır. Karlı bir kazanç olacaktır. Böyle bir yapılanmanın çıkacağını tahmin etmiyorum. Elazığ alkına sesleniyorum muhakkak gelsinler 1 Şubat 2021 tarihi saat 23.59’a kadar başvurmaları halinde ister internet üzerinden isterlerse de kuruma başvurmaları halinde bu haklardan yararlanacaklardır” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137