Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Mehmet Sıtkı Erman, borçların yapılandırılması ile ilgili uzatılan sürenin 1 Şubat tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Müdür Vekili Erman yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara seslenerek, “Bu kârlı yapılandırmayı kaçırmayınız. 01.02.2021 Saat 23:59 tarihine kadar başvurmanız halinde son yılların en cazibeli yapılandırmasından faydalanabilirsiniz” dedi.

Yapılandırmanın büyük kolaylık ve avantajlar sağladığını dile getiren Erman, yapılandırmanın 2020/Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olan; “Sigorta Primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, İşsizlik sigortası primleri, İdari para cezaları, İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve 4/b (BAĞ-KUR) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakları kapsadığını söyledi.

Erman, Yapılandırma kapsamında; anapara borçları için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacağını, bunların yerine borçların Yurt içi üretici fiyatları endeks ile güncelleneceğini kaydetti.

Müdür Vekili Erman, Başvuruların e-Sigorta / e-devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapabileceğini belirtti.