CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM düzenlediği basın toplantısı ile Elazığ depremine yer verdi.

EROL: HALEN ELAZIĞ’DA AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMLARI DEVAM EDİYOR

Gürsel Erol, “Geçen yıla kötü başlamıştık. 2020 yılına. Bunlardan en önemlisi ilimde yaşanan depremdi. 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem sonucu Elazığ’da 37,Malatya’da 4, toplamda 41 canımızın, insanımızın yaşamını kaybetmesine neden olan bir depremi yaşadık. 3 bina enkazı vardı Elazığ’da ama 14 bin binanın yıkım kararı verildi. Aradan 11 ay geçmesine rağmen halen Elazığ’da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

EROL: BİR SORUN YAŞANMADAN VE O SORUNUN MAĞDURLARI OLMADAN DEVLET MÜDAHALE ETMİYOR

2021 yılına da depremlerle giren Elazığ’da vatandaşların aynı korku ve paniği yaşadığını söyleyen Milletvekili Erol, “2021’e de yine korkuyla başladık. 2021’de art arda meydana gelen 2 tane artçı deprem yine Elazığ’da deprem korkusunu, deprem psikolojisini ve depremde yaşadıkları paniği tekrar yaşamalarına neden oldu. Haklılar da. Bizim depremin olduğu günden bugüne kadar yani 24 Ocak 2020 gününden bugüne kadar gündeme getirdiğimiz konular vardı. Bu konuları zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanına mektup yazarak ilettik, zaman zaman ilgili bakanlara mektup yazarak ilettik, zaman zaman mecliste konuşmalar yaptık, önergeler verdik, komisyonlar kurulmasıyla ilgili teklifler verdik. Ulusal televizyonlarda, yerel televizyonlarda gündeme getirdik. Ama ne yazık ki ülkemizde şöyle bir anlayış var; bir sorun yaşanmadan ve o sorunun mağdurları olmadan devlet müdahale etmiyor. Şu anda Elazığ’da inanılmaz şekilde orta hasarlı diye tespit edilen binaların yıkımı ile ilgili bir artçı depremde yıkımı ile ilgili ailelerin bir paniği ve bir korkusu var. Bu panikte ve bu korkuda son derece haklılar. Çünkü 24 Ocak’tan bugüne kadar belki de binlerce artçı deprem oldu. Bu artçı depremlerin olması nedeniyle binalar taşıyıcı özelliğini kaybettiler, binalar yorgun hale düştüler, binalar yoruldular. Ve 6.8 büyüklüğünde bir deprem değil, daha düşük ölçekte bir deprem bile uzun sürmesi halinde birçok orta hasarlı bina Allah korusun ağır hasarlı bina statüsüne girecek. Yıkımlarla karşı karşıya kalacağız, can kayıplarıyla karşı karşıya kalacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Milletvekili Erol,  24 Ocak’ta 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından kentte yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere CHP’li 30 milletvekilinin 6 – 9 Ocak tarihleri arasında Elazığ’a geleceğini söyledi.