Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Doğukent Mahallesi’nde kurulan konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Milletvekili Erol, depremde evleri yıkılan ve ağır hasarlı olan ailelerin oturduğu konteyner alanı gezerek, vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinledi.

Milletvekili Erol, çocuklarla da tek tek ilgilenip, sohbet etti.

EROL: ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Konteyner alanının kısa sürede hazırlandığını ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu kadar kısa sürede bu kenteyner alanlarının bitirilerek mağdur hemşehrilerimize, insanlarımıza açılması son derece sevindirici. Çünkü çadırlarda gerçekten inanılmaz bir mağduriyet vardı iklim koşullarından dolayı. O soğuklarda, karda, kışta gerçekten o çadırlarda barınmak çok kolay değildi. Ama konteynerlarımız bitmeye başladı. Ben emeği geçen bütün yöneticilerimize, bütün idarecilerimize, bütün kamu personelimize, çalışanlarımıza hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Kısa sürede çocuklarımızın, yavrularımızın daha iyi koşularda buralarda yaşayabilmeleri için geçici de olsa barınabilmeleri için buralara müthiş bir emek vererek bitirdiler. Bu konteynarların her şeyi planlanarak düzenlendi. Çocuk alanlarından günü birlik etkinliklerin düzenleneceği alanlara kadar vatandaşın taleplerini düşünerek, günlük yaşantısındaki talepler düşünülerek planlandı. Ufak tefek sorunlar mutlaka olacak. Yeni bir ev aldığınızda bile mutlaka ufak tefek sorunları olur. Burada da mutlaka olacak. Bizim temennimiz; bunlar geçici çözümler inşallah vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin kalıcı kaybettikleri evlere taşınmalarıyla ilgili beklentilerinin bir an önce çözülmesi, önümüzdeki kışı evlerinde tekrar geçirebilmeleri için binaların bir an önce bitmesine yönelik olacak” ifadelerini kullandı.

EROL: BURADAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜYLE SONUÇLANDIRILMASIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Milletvekili Erol, “Bizim girişimlerimiz sonrası meclis başkanımızın onayıyla ki meclis başkanımıza da teşekkür ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çevre komisyonu ve imar komisyonunun yetkilileri, üyelerinden oluşan bir heyet oluşturuldu. Bu heyet yarın akşam Malatya’ya gelecek. Malatya’dan sonra Cuma ve Cumartesi günü Elazığ’da olacaklar. Elazığ’daki programlara katılacaklar. Elazığ’da incelemelerde bulunarak mecliste bir rapor hazırlayacaklar. Biz burada gördüğümüz vatandaşın talepleriyle ilgili, bu süreçle ilgili beklentileriyle ilgili bir rapor hazırlayıp meclis gündemine de getireceğiz. Bu meclisin araştırmasıyla ilgili ve buradaki sorunların çözümüyle sonuçlandırılmasıyla ilgili önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.

EROL: BİR BİNA YA HASARLIDIR YA DEĞİLDİR

Hasarlı binalardaki kavram tartışmasına değinen Milletvekili Erol, “Bir defa artık bu çocukları hasarlı verilen evlere güçlendirme yaparak sokamazsınız. Annesi babası da sokamaz. O korkuyu evde yaşadılar. Yani o eve karşı hiçbir zaman güvenleri olmaz. Az hasarlı, orta hasarlı, çok hasarlı diye bir tanımlamayı ben doğru bulmuyorum. İlk günden beri ben bunu söylüyorum. Bir bina ya hasarlıdır ya değildir. Hasarlıysa yıkacaksın. Bunun ortası ‘şüyu, buyu’ yok. Hasarsızsa tamam sorun yok. O anlamda biz komisyon üyelerine de bilgi vereceğiz, yine bakanlara da bilgi vereceğiz. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımıza da ben bu konuyla ilgili bir metinde göndermiştim. Bu işin takipçisi olacağız. Çünkü o saatten sonra bir annenin babanın çocuklarını alarak orta hasarlı bir binaya girmesi çok kolay değil. O korkuyu yaşadılar çünkü. O korkunun atılması için o binaların yıkılması lazım. Teknik olarak da çok mümkün değil. Bunun teknik olarak çok detayına girmek istemem; ama bu konunun Elazığ’da kapanması lazım. Kentsel dönüşümle birlikte hatta hasarsız olan eski binaların bile yorgun binaların bile yıkılması lazım. Çünkü Elazığ deprem korkusunu yaşadı. Elazığlı deprem korkusunu yaşadı. Bu korkuyu çocuklarıyla her sarsıntıda yaşamamaları için gerçekten tedbir almak lazım” diye konuştu.

EROL: DEVLET GERÇEKTEN BÜYÜK

Milletvekili Gürsel Erol, “Vatandaşın taleplerini değerlendirirken, vatandaşımızın devlete karşı olan güvenlerinin hiçbir ortamda sarsılmamasını, devletin büyük olduğunu, devletin fakir fukarayı sahipsiz bırakmayacağı konusunda sürekli vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirdik. Görüyoruz ki devlet gerçekten büyük. Devletimiz herkese el attı. Ama mağduriyetler, sıkıntılar, beklentiler farklı da olsa bunları da çözeceğiz, bunları da vatandaşın beklentilerini çözerek bu çocuklarımızı, evlatlarımızı inşallah kaybettikleri evlerinde tekrar yaşamlarına bağlayarak tekrar yaşamlarına dönmelerini sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.