Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, uzun yıllar bölgeye ve Elazığ’a hizmet verdi.

Şimdilerde ise teknik donanıma aite malzemeleri tek tek tırlara yüklenerek taşınıyor.

“BİR ÇÖZÜM ARAYIŞI İÇERİSİNDE GİRDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Uzun süredir ilimizde hem bu bölgeye hem Elazığ’a hizmet eden 50 yılı aşkın bir süredir hizmet eden hastanelerimizin önündeyiz. Uzun süreden beri Şehir Hastanesi’nin Elazığ’da yapılmasından kaynaklı bu bölgede yaşanan mağduriyetleri ve bu binaların, bu hastanelerin yeniden kendi işlevi korumasıyla ilgili çeşitli toplantılar yaptık, değerlendirmeler yaptık, bir çözüm arayışı içerisinde girdik” ifadelerini kullandı.

“MAĞDURİYETİ NASIL GİDEREBİLİRİZ KONUSUNDA BİR DEĞERLENDİRME YAPTIK”

Milletvekili Erol, ““Hem esnafın mağduriyetinin giderilmesi hem de bu bölgenin, Elazığ’ın yaklaşık 50 yılı aşkın bir süredir alışkanları olan hastaneleri mahalle içerisine ulaşımının kolay olduğu, ulaşıldığı zaman müdahalenin kolay olduğu hastanelerimin sahiplenilmesi anlamında ve bu mağduriyetin giderilmesi anlamında her fırsatta ilimizin yöneticileriyle bir araya gelip toplandığımızda bir çözüm arayışı ararken ve en son bundan 10-15 gün önce Ticaret Odası Başkanımızın Başkanlığında İlimizin diğer Milletvekilleri, Belediye Başkanımız, Sağlık İl Müdürümüz de bu hastanelere yeni bir fonksiyon nasıl verebiliriz? Bu hastanelere verdiğimiz fonksiyonlar birlikte insanların sağlık sorunlarını en kısa sürede çözümüyle ilgili ne yapabiliriz? Buradaki esnafın sorunlarını nasıl çözebiliriz? Mağduriyeti nasıl giderebiliriz konusunda bir konuşma yapıp, değerlendirme yapıp bununla ilgili bir fizibilite raporu hazırlandı bu süreçte” şeklinde konuştu.

“BUNLARA ELAZIĞ’IN VE ÜLKEMİZİN MİLLİ SERVETİ”

Gürsel Erol, “Üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz ki bu hafta içerisinde toplam 7 tır buradaki teknik donanım Suriye’ye sevk edilmiş ve Suriye’ye gönderiliyor. Bu ülkenin milli serveti bu. Zaten bizim sorunumuz kendi yurttaşımıza tanımadığımız hakları, kendi yurttaşlarımızın yurttaşlık hakkına sahip çıkmadığımız konularda hep genelde bizim yurttaşımız olmayan insanlara gösterdiğimiz ilgi, alaka daha kendi yurttaşlarımızdan ön planda. Bunlar Elazığ’ın ve ülkemizin milli serveti. Buradaki bu teknfik donanımlarına sökülerek Suriye’ye gönderilmesi, orada bir hastaneye sevk edilmesi son derece yanlış. Bizim önerimiz aslında bu iki hastanenin Fırat Üniversitesi kapsamına alınmasıydı. Üniversitesi Hastanesi kapsamında değerlendirilmesiydi” dedi.

“BU HASTANELERİN MUTLAKA BİR ŞEKİLDE AYAKTA KALMASI LAZIM”

Boşaltılma çalışmalarını yakından takip eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Şehir Hastanesinin yapımı doğru bir mantık olabilir ama Şehir Hastanesinin yeri, konumu, ulaşılabilirliği, insanların oraya gitme tercihini ikinci plana atıyor. Daha çok Şehir Hastanesi açıldıktan sonra ilimizdeki hastaların genel tedavi amaçlı gittikleri yer Fırat Üniversitesinin Araştırma Hastanesi ve Özel Hastanelerde inanılmaz bir yoğunluk arttı. Bu bir Parti meselesi değil. Bu bir Elazığ’a karşı vicdani sorumluluk duyan, buradaki esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesi bu hastaneler, Elazığ’ın tarihiyle özleşen ve insanların alışkanlık haline getirdiği merkezi yerler. Bu hastanelerin mutlaka bir şekilde ayakta kalması lazım. Ama bugün tıbbi sistemin, cihazların, donanımın gönderilmesinden anlaşılan o ki; bu hastaneleri gözden çıkarmışlar. Buralara ne olacak bilmiyoruz. İnşallah alışveriş merkezi olmaz, ticaret hane olmaz, ticari işletmeye çevrilmez. Mecliste ilk kürsü konuşmamda bunu gündeme getireceğim. Bu son derece haksız, adaletsiz bir uygulama. Bunu şiddetle kınıyorum. Elazığ’daki tüm siyasi partilerin İl Başkanlarına da sesleniyorum, bu siyasi bir mevzu değildir, bu kentin manevi değerlerini ve milli servetini sahiplenmektir. Herkes bu konuda elinden geleni yapsın, bununla ilgili Elaızğ’da toplumsal bir bilinci oluşturalım” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKEMİZ İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLMESİNE DE SAHİPLENİN DİYORUM”

Milletvekili Gürsel Erol, “Çevre esnafını görüyorsunuz; yazık günah bu insanlara. Herkesin burada bir kurulu düzeni var, sorumlulukları var, kiraları var. İşletme gelirleri zaten düşmüş ekonomik krizden dolayı. Bu hastaneler kapatıldıktan sonra kiralarını ödeyemez duruma gelmişler. Ev giderlerini, çocuklarının eğitim giderlerini karşılayamaz hale gelmişler. Bu insanlara da yazık. Bir tarafta Suriyelileri düşünürken bir de dönün kendi yurttaşlarını düşünün. Suriyelilere 40 milyar dolar para verirken şu 2 hastanenin kapatılması ve buradaki tıbbi cihazların tekrar Suriye’ye gönderilmesini son derece yanlış buluyorum. Bu konuda Elazığ kamuoyunu bilgilendiriyorum. Sahiplenin. Buradaki sahiplenme yalnızca hastanelerin burada kalmasını sahiplenme değil, milli servetimizin kendi ülkemiz içerisinde değerlendirilmesine de sahiplenin diyorum” diye konuştu.