Ertelenen Kongre Yeniden Yapıldı

Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen kongrede kavgalar çıkmış ve bu nedenle kongre ileri bir tarihe ertelenmiş. Ertelenen kongre yeniden gerçekleştirildi ve başkanlık için iki isim yarıştı. Sonuçta da bayrağı Mahmut Sezer aldı.

Ertelenen Kongre Yeniden Yapıldı

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 4. Olağan Genel Kurulu yeniden gerçekleştirildi.

28 Nisan Tarihinde gerçekleştirilen kongrede oy kullanma işlemi sırasında, iddiaya göre hayvan yetiştiricisi olmayan kişilere oy kullandırılması nedeniyle tartışma başlamış ve grupların laf atışmalarının ardından, çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü.

İşte o tarihte çıkan kavgalar nedeniyle ertelenen kongre yeniden gerçekleştirildi.

Tarım İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kongrede Mahmut Sezer ve Zeki Beyaz başkanlık için yarıştı.

“ÇOK ÖNEMLİ OLAN BİR SEKTÖRÜN GENEL KURULU”

Kongreye katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, “Elazığ ilimiz için çok önemli olan bir sektörün genel kurulunu bugün hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Elazığ ilimizde hayvancılık denildiği zaman akla gelen ilk sektör koyunculuk sektörüdür. İlimizde son yapılan istatistiklere göre yaklaşık 560 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı olan ve 81 ille kıyasladığımızda çok önemli bir rakama sahip olan bir il. Dolayısıyla bu sektörü temsil edecek olan bu sektörün sorun ve sıkıntılarını dile getirecek ve sektör adına hizmet edecek olan koyun, keçi birliğimizin genel kurulunu yapmak üzere bir aradayız. Genel kurulumuzu il müdürlüğümüzün hizmet binasında gerçekleştiriyoruz. Sabah yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Allah’ın izniyle tam bir demokratik şölen içerisinde gerçekleşecek olan ve saat 17.00’a kadar koyun keçi birliğine üye olan üyelerimiz, üreticilerimiz oylarını kullanarak saat 17.00’dan sonra inşallah yapılacak sayımla birlikte yeni yönetimi oluşturmuş olacağız. Tabi ki burada iki tane adayımız bu yarışa girdiler. İnşallah güzel bir şekilde bütün üreticilerimizin teveccühlerini alacak olan yönetim seçilerek dört yıl boyunca bu sektöre hizmet etmiş olacak. Ben öncelikle genel kurulumuzun başta üreticilerimize, sektörümüze, ilimize, ülke tarım ve hayvancılığına hayır ve bereketler getirmesini diliyorum. Biz tarım teşkilatı olarak bunları, Sivil toplum Kuruluşlarını önemsiyoruz. Çünkü bunlar üreticiler adına sürekli bizlerle çalışan en önemli paydaşlarımız” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda yapılan oylamanın ardından başkanlığa Mahmut Sezer seçildi.

Genel Kurulda toplamda 704 oy kullanılırken, Zeki Beyaz 209 oy aldı, Mahmut Sezer ise 491 oy aldı. 4 oy ise geçersiz oldu.

Mahumut Sezer Yönetim Kurulu Başkanlığındaki Yönetim Listesi şu şekilde; 

Latif Öğmen,

Kerim Küçük,

Önder Şimşek,

Mehmet Gürbüz,

Yasin Sözlü,

Yusuf Genç.

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2018, 19:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137