Ertuğrul: Darbeleri Susturan Selalarıyla Kahramanlaştılar

Akıncılar Derneği İkinci Başkanı Mehmet Ertuğrul 15 Temmuz darbe girişimin de manevi önderlerimiz olan din görevlileri misyonlarını en güzel şekilde yerine getirmiştir dedi, camiler ve din görevlileri haftası hakkında açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul: Darbeleri Susturan Selalarıyla Kahramanlaştılar

1986 yılında kutlanılmaya başlayan Camiler Haftası, 1 – 7 Ekim 2003 yılından itibaren her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanılmaya devam ediliyor.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl belirli bir tema çevresinde düzenlediği, Camiler ve Din Görevlisinin haftasının bu yılki teması Din hizmetine adanmış ömürler olarak belirlendi.

“CAMİLER İNANCIMIZIN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİDİR”

Akıncılar Derneği İkinci başkanı Mehmet Ertuğrul, “Camiler inancımızın en önemli merkezleridir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de Tövbe Suresi 18. Ayetinde ‘Allah’ın Mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatını veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseleri imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur’ buyurarak Camilerin önemi ve o camileri yapan, yaptıran ve onaran fedakar Müslümanları onurlandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

“DİN GÖREVLİLERİMİZ ÖRNEK ŞAHSİYETLERDİR”

Ertuğrul, “Günün beş vaktinde Camide bulunan hatta zamanlarının çoğunu Camide geçiren Din Görevlilerimiz ve Müslümanlar Camii ile iç içe olmuştur. Adeta Cami ile özdeşleşmişlerdir. Din görevlilerimiz sadece Ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki inanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir. Toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırmaya gayret ve heyecanını taşıyan muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir” şeklinde konuştu.

“DİN GÖREVLİLERİMİZ 15 TEMMUZ’UN KAHRAMANLARI OLMUŞLARDIR”

İkinci Başkan Mehmet Ertuğrul, “Milli iradeyi demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni canlarını hiçe sayarak yapmışlardır. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden selalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlardır. Kurtuluş savaşı, Çanakkale Savaşı ruhunun yeniden oluşmasına yeniden öncülük etmişlerdir. Sela ve Ezanları susturan darbelerden; darbeleri susturan selaları ile 15 Temmuz’un kahramanları olmuşlardır, fedakar din görevlilerimiz” dedi.

“BU PROJENİN KESİNLİKLE DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Elazığ’da başlatılan Okul- Cami Yakınlaşması Projesi gibi önemli bir projeyi hayata geçirenlere teşekkürlerini ifade eden Mehmet Ertuğrul, “Camiden uzak yetişen bir neslin Camii ve din görevlileri ile tanışmasını sağlayan bu projenin kesinlikle devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Akıncılar Derneği olarak bu projeyi hayata geçiren ve takipçisi olan İll Müftümüz Sayın Yusuf Sarıkaya’ya özellikle teşekkür etmek istiyorum. Yine ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ve Din Görevlilerimize de Akıncılar Derneği olarak teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137