Elazığ’da 2 yıl önce 6 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan ELHAK Platformu, basın buluşması ile yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

ERYILMAZ: DUYARLILIK OLUŞTURMAK İÇİN BİRTAKIM ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

ELHAK Platformu Dönem Sözcüsü Ersin Eryılmaz, “Yaklaşık 2 yıldır süren çalışmalarımızla şehrimize, ülkemize, İslam dünyası ile ilgili meselelerle ilgili toplumsal duyarlılık oluşturmak için birtakım etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Her ay sonunda yaptığımız basın açıklaması ile olaylarla ilgili bakış açımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

ERYILMAZ: İPTAL EDİLİNCEYE KADAR HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eryılmaz, her türlü şiddetle birlikte kadına karşı şiddete de karşı olduklarını belirterek İstanbul Sözleşmesine karşı olduklarını ifade ederek, “Altın tas içinde sunulan bir ağı olarak değerlendirdiğimiz “İstanbul Sözleşmesi” ve ona dayalı olarak yürürlüğe konulan 6284 sayılı yasa gibi aileyi tahrip eden mevzuatların iptal edilmesi, yürürlükten kaldırılması içinde defalarca tavrımızı ortaya koyduk. Her türlü şiddetle beraber kadına şiddete de, fakat bunun yanında cinsel sapıklığı meşrulaştırmayı taşıyan bir içerik taşıyan İstanbul sözleşmesine de karşı olduğumuz her platformda haykırdık, iptal edilinceye kadar da haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ERYILMAZ: STK VE MEDYA TOPLUM ŞUURUNA HİTAP EDEN İKİ ÖNEMLİ GÜÇTÜR

İslam’da da var olan toplumsal dayanışma ile her türlü zorluk karşısında ayakta kalınabileceğini kaydeden Ersin Eryılmaz, “Her zorluk karşısında ayakta kalabilmek ancak toplumsal dayanışma ile olur. Tarih boyunca bizim milletimizi zorluklar karşısında ayakta ve birlikte tutan temel çimento İslam’dır. Bugünde ayakta kalabilmek, içerisinde bulunduğumuz zorlukları aşabilmek için bu konuda toplumsal bir şuura ihtiyacımız var. STK ve medya toplum şuuruna hitap eden iki önemli güçtür. Bu iki gücün hayır üretmesi, topluma faydalı olması için taşıması gereken iki temel özellik var. Birincisi bağımsızlık, ikincisi dürüstlük. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmek, toplumu doğruya sevk edebilmek için hayatlarımızın bu sivil ve samimiyetten ayrılmaması gerekir. Bu konuda ayaklarımızın zemine sağlam basabilmesi ve istikamette kalması için STK ve medyanın birbiri ile dayanışması elzemdir”  açıklamasında bulundu.