Tarihinin en zor günlerini yaşayan Elazığspor’da futbolculardan Kaptan Mehmet Yiğit ve Adem Alkaşi ile Teknik Direktör Orhan Kaynak mikrofonlarımıza kamp süreci ile ilgili bilgiler verdiler.

Ayrıca henüz yönetimin belli olmamasından dolayı kafilenin başında Kulüp Medya sorumlusu Eray Değer yer alıyor. Görüşleriniz aldığımız Değer “ Olumsuz havanın biran önce dağılması”gerektğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi.

“ELAZIĞSPOR ŞEHRİN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİ”

Elazığspor Medya Sorumlumusu Eray Değer sıkıntılı bir dönem  geçirdiklerini vurgulayarak “ İlk geldiğimiz günden beri bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Telefon görüşmeleri ile bizlerden takımın durumu hakkında bilgi alıyorsunuz. Temmuz’dan beri Erzurum’dayız. Gerçekten sıkıntılı bir dönme geçiyoruz. Bu sıkıntılı dönem içerisinde burada bazı arkadaşlarımız bırakıp gitmek istedi Daha sonra başkan adayları çıkınca bu kararlarından vazgeçtiler. Sıkıntılı bir dönem geçirdik. Elazığspor son yıllarda sıkıntılı dönemler geçiriyor. Dün başkan adayımız Sayın İrfan Yumakgil geldi. Başkan adayımızın gelmesi bile takımımızda olumlu anlam da farklı bir hava yarattı. Özel görüşmelerimiz oldu. Takım ile toplu bir toplantı yapıyor. Personellerinde olduğu bir toplantı yaptı. Başkanın konuşması da futbolcuları mutlu etti. Sıkıntıların yaşanmaması için olumlu bir hava oluştu. Bundan dolayı sayın başkana da teşekkür ediyorum. Sizde yakından takip ediyorsunuz bu olumsuz havanın biran önce dağılması gerekiyor. Sonuçta burada iki tane çok önemli futbolcu var. Bunlara farklı takımlardan teklifler geldi. Biz bunlara bazen şahit olduk. Bunu sayın başkan adayımız İrfan Yumakgil’e ilettik. O da sorunun çözülmesi için çalışmalar yaptığını söyledi. Kongre günü de açıklamalarda bulundu. İnşallah Elazığspor bu durumdan biran önce kurtulur. Çünkü Elazığspor bu şehrin en önemli markalarından bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde Valimiz buraya geldi. O da futbolcular ile toplantı yaptı. Bu sorunların çözülmesi adına çalışmalar yaptıklarını söylediler. Önümüzde ki hafta Cuma günü bir kongre var yine. Allah nasip ederse o kongrede yeni başkan seçilecek. Hemen ardından görüşmelere başlanacağı söylenildi. Önümüzde ki hafta Elazığspor sıkıntılı süreçten biran önce kurtulur. Hazırlık maçımız var. Anadolu SelçukluSpor ile. Ondan sonra kampımız sona erecek. Ayın 5  ’inde kampımız Elazığ’da toplanacak. Sezonun ilk maçı olan Adanaspor maçını Elazığ’da hazırlanacak. Gerçekten zor bir süreç. Bu zor süreci yaşamak bize nasip oldu. Elazığspor asla sahipsiz kalmaz. Futbolcular Başkan Adayını görünce olumsuz düşünceleri kafalarından sildiler” ifadelerini kullandı.

 ORHAN KAYNAK “GERÇEK ANLAMADA BİR OLUŞUM LAZIM”

Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak ise saha dışı sorunlar yaşadıklarını belirterek  “ Saha içi arkadaşlığımız dostluğumuz gayet iyi ama saha dışı sorunlar yaşıyoruz. Elazığ’da hareketlendiği zaman burada ki çocukların neşesi artıyor. Kongre olmadığı zaman antrenmanı resmen iptal ediyoruz. Sakatlık olur diye de antrenmanı resmen iptal ediyoruz.  Bu ortamları yaşıyoruz. Oyuncu sayısı olarak çok eksiğiz. Malzememiz yok. Buy ayak sütü anlatılacak bir şey değil.  28 – 30 gün boyunca buradayız. Elazığspor’lu arkadaşlar ile birlikteyiz. Sizler ile beraberiz. Elazığpor2un durumu iyi değil. Biran önce transferin açılması puan silinme durumu var. Lisans lazım. Hazırlık yapıp maça çıkmak lazım. Bir karar vermek lazım. Ne kadar iyi ya da kötü yönetimin olması önemli değil. Belirsizliğin olması önemli. Şuan da ne olacağını bilmiyoruz. İrfan Başkan dün ilk defa geldi. Oyuncuların yüzü güldü bizim rengimiz de belli oldu. Bir ışık oluyor. Bize birçok defa söyleyenler oldu. Elazığ’a dönün. Orada insanlar sizin ortamınızı görsün.  15 gün Elazığ’daydık. Hiç olumlu bir şey olamadı. Ben oyuncu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Saha içeresinde olmasan saha dışın da bir şey yamamazsın. Onların durumu bizim için önemli antrenman durumu önemli. Gerçekten Mehmet Kaptan bu işi çok iyi liderlik yapıyor. Arkadaşlar da buna uyum sağlıyor. Gelmek isteyen oyuncular da var. Başka oyuncular da sonra diyor hocam hakkını helal et diyor. Hazır oyuncu almak önceliğimiz olacak. Kamp ’tan bize gönüllü gelmek isteyen gelsin. Bizde para sıkıntısı var. Erzurum belediyesine de çok teşekkür ediyoruz. Sonrasında irfan başkan bir para gönderdi. Bir çek gönderdi. 10’a yakın sağlam bizi hedefe götürecek ligde ayağımızı sağlam basacak 10 futbolcuya ihtiyacımız var. 60’ yakın geldi gitti. Onlara da söyledik. Burada biz belirsizlik var. Transfer açığınız varsa onu da kaçırmayın. Sağ olsun valimiz geldi burada destek verdi Kendisine de teşekkür ediyoruz. Ama işte hareket lazım. Gerçek anlamada bir oluşum lazım. Hep vaatle değil. Bunları oyuncular da duymak istemiyor. Belediye başkanımızın önceki yıllarda yaptığı desteğe ihtiyacımız var” şeklinde aktardı.  

MEHMET YİĞİT  “BU TAKIMA BİR ŞEY OLURSA BEN KAHROLURUM”

Elazığ’ın kaderinde hep sorunlar olduğunu ifade eden Elazığspor Oyuncusu Mehmet Yiğit “ 4 senedir buradayız ama Elazığ’ın kaderinde var hep sorunlarla boğuşuyoruz. Bu senede çok büyük sorunla boğuşmaya başladık. Bundan önceki senelerde sorunlarımız daha azdı. Biz çalışmak -  zorundayız çünkü bu şehirde insanların beklenişleri var.  Bizde bu beklentilerin farkındayız. Burada 8 – 9 kişi var. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Dün irfan başkanımız geldi. Onlara da sorunlarımızı anlattık.  Sorunlarımız bir şekilde hallolur. Maddi manevi biz burada paramızı aldık. Yine alırız. Biran önce transfere ihtiyacımız var. Çünkü yeterli sayıda değiliz.  İnşallah bu hafta içinde yaparlar” dedi. Genel oyuncular Musa idris kadir olsun iyi oyuncular ama zamana ihtiyacımız var ama Elazığspor’un şu an iyi oyucuya ihtiyacı var. Bizde bu yollardan geçtik yardımcı olup bu takımı düzlüğe çıkarmalıyız. Büyüklerimiz bize elinden geleni yaptı. 4 senedir buradayız onların yardımı olmadan bu tren gitmiyor. El birliği ile treni yayına sokmalıyız. Karanlık günler bu takıma yakışmaz. En az 50-60 trilyon borcu olan takımlar var ama çok iyi kadroları var. Bu kulübü en iyi yerlere getirmeliyiz. Bu şehir bunu hak ediyor. Bu takıma bir şey olursa ben kahrolurum” ifadelerin yer verdi.

  ADEM ALKAŞİ “BİZİM AMACIMIZ ELAZIĞSPOR’A BİRAN ÖNCE TRANSFER GELMESİ”

Elazığspor Oyuncusu Adem  Alkaşi geçen yılda bu sıkıntıları yaşadıklarını belirterek “ Elimizde bir kemik kadromuz vardı. Biz bunların arasında sirkülasyon yaparak lige başlayabiliyorduk. Ama şuana öyle bir şansımız yok. Alt yapıdan aldığımız oyuncular ile ilk 11 tamamlayabiliyoruz. Denemeye getirdiğimiz oyuncular ile bunu tamamlıyoruz. Burada karşısında bir muhatap bulamadıkları için gelmek istemiyorlar. Şuan hazır oyuncuları almak zorundayız. Hani hata yapma şansımızı sona indirdik. Biraz daha tedirginiz açıkçası. Ama çalışımlarını yapıyor hocalarımız. Dün de başkan adayımız İrfan Bey geldi konuştu. İnşallah cumartesi günü bu olay biter Allah’ın izni ile başkanımıza kavuşuruz. Yeni takım ile bir idman yapmak istiyoruz. 15 kişiyiz. İdman çalışması bile yapamıyoruz. Paralarımızı bir şekilde alırız buradan. Bizim amacımız Elazığspor’a biran önce transfer gelip iyi bir yerde bitirmesi. Bu sıkıntıları biz yaşıyoruz. Tek derdimiz transfer gelip takıp olur o havayı alıp hayırlısı ile lige başlamak” diye kaydetti.