Zeytin Dalı harekatı devam ederken, bir çok ünlü Mehmetçiğimize moral vermek için Suriye sınırına gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da yer aldığı ziyarette ünlüler askerlerimizle zaman geçirdi onlara moral verdi.

Ünlülerin kafilesinde Elazığlı hemşehrimiz Esat Kabaklı da yer aldı. Askeri birlik ziyaretinde “Bil Oğlum” Türküsünü seslendiren ünlü sanatçı Esat Kabaklı’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eşlik etti. Türkiye bu ziyareti konuşurken, Esat Kabaklı ziyaretin ayrıntılarını Kanal Fırat canlı yayınında anlattı. Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına katılan Esat Kabaklı, ziyaretin arka planını anlatarak çok güzel bir program gerçekleştiğini ifade etti.

“CUMHURBAŞKANI DEMEK DEVLET DEMEKTİR”

Askerlerle buluştuk, onlarla oturduk, çay içtik, sohbet ettik. Bunlar hiç medyaya yansımadı. Biz doğduğumuzdan belli bu vatan ve millet için çırpınan kalbimizle türkülerimizi okuyoruz. Onun için bize kimse piyar yapmak için, ya da farklı şeyler yapmak için gitti diyemez. Sayın Cumhurbaşkanımızda bizi çağırmış Cumhurbaşkanı demek devlet demektir. Devlet çağırıyor yani orada bir zafer var Afrin zafer tabi ki şehitlerimiz var ama bu devletin şehitlere bakış açısını da herkes biliyor. Ne kadar itina gösteriyorlar gazilerimize, şehitlerimize bunun karşısında biz bayram edecek değiliz. Orada bağlamam yoktu diye klarnetçi çocuk Serkan çaldı bende Bil Oğlum’u okumaya çalıştım. Orada da hatta Cumhurbaşkanımız sazın yok mu dedi; yok dedim. Klarnet var, klarnetle okumak zorunda kaldık. Kaldı ki orada önemli olan biz Mehmet’imizin yanında olma halimizi göstermekti. Biz devletimizin yanındayız görüntüsünü verebilmek önemlidir orada. Benim türküm de önemli değildir. Orada sanatçılarla bu millet birlik, beraberlik içinde askeri ile birlikte mesajını verme derdinde olmak lazımdı ve bizde orada bunun için vardık” dedi.

“ELAZIĞLILARIN BENİMLE İFTİHAR ETMELERİNİ İSTİYORUM”

Sanatçı Esat Kabaklı, “Allah’a şükür ki benim türkülerim ordumuzun bütün karargahlarında askere moral. Bil oğlum, çalma söyleme, bu bayrak yani bizim kanımızda bu var zaten. O haliyle tabi ki Elazığlılar benimle gurur duysunlar. Ben Elazığlıyım. Gakkoş bu milletin, bu devletin çimentosudur. Bu sınırları koruyan bu ruhun çimentosudur Elazığ. Ben her yerde övünürüm ki Elazığlıyım ve o kadar terör çukuru içinde Elazığ yıldız gibi parlar. Kültürel, sosyal faaliyetlerde bir numaradır diye. Onun için ben Elazığlıların benimle iftihar etmelerini istiyorum. Kötü şeyler de yaptığımızı hiç zannetmiyorum. Biz Mehmet’imiz için, askerimiz için, devletimiz için ölürüz bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

“SON DERECE BAŞARILI BİR ZİYARETTİ”

Askerlerin ünlüleri görünce çok mutlu olduklarını belirten Esat Kabaklı, “O kadar güzel ki yani zaten bizden önce giden dostlar askerimiz onlar bize moral veriyorlar. Gerçekten aynen öyle. Çünkü başarının pik yapmış hali. Yani çok güzel her şey çok güzel. Onların bize morali ile onların bize moralimize de ihtiyaç vardı. Asker zaten siperde çarpışıyor. Bizi görmeye bilir de biz gittik orada güzel bir karakol, herhalde bir bölük yani 40-80 askerin olduğu bir tabur, bölük alanında askerlerle fotoğraf çektirdik. Her türlü kucaklaştık, oradaki komutanlar ile resimler var twitterda, instagramda. Onlarla sohbet ettik ve bana karşı olan ilgilerini gösterdiler. Zaten biz biliyoruz hep bizim yanımızdasınız. Bir sanatçının milletin yanında olmasını bizde biliyoruz. Kaldı ki herkes benim gibi olmayabilir. Sanatçı başka başka duygularda da olur ama orada o anda askerimiz o sanatçıyı sevdiği sanatçıyı görmekle zaten moralini buluyor. Bir şey söylemesi de önemli değil, bir şey dillendirmesi de önemli değil. Orası bence son derece başarılı bir geziydi ve ziyaretti” dedi.

“BÖYLE BİR REZİLLİK OLUR MU?”

Kendilerini eleştirenlere cevap da veren Esat Kabaklı, “Ordumuzun yanında bugün olmayacaksak ne zaman olacağız? Hep bunu söylerim. Bundan gocunanlar olabilir. O gocunanlar da kumda oynasınlar diyeceğim daha ne diyeyim. Bu kadar askerimizin yanında olmak kadar güzel bir şey, şerefli bir şey olur mu? Buna nasıl bir şey diyebilirsiniz? Nasıl reziller diyebilirsiniz? Bunu söyleyenler rezil bence yani. Böyle bir rezillik olur mu? Sanatçıya rezil diyorlar. Böyle bir söz var mı? Allah askına böyle bir konuşma var mı? bunu diyenlere gerçekten çok güzel di Allah’a şükür övünüyoruz. Hani Şairin sözü vardır ya; düşmanlar kıskanıyor diye destanda mı yazmayalım. Destan yazılıyor ve biz o destanları yazanlara gittik, sevgimizi gösterdik, onurumuzu, gururlandırdığımızı söyledik. Bu kadar” şeklinde konuştu.

“BUNDAN BAŞKA GÜZEL DAHA NE OLABİLİR?”

Askerlere “Bil Oğlum” Türküsünü seslendirmekten dolayı çok gurur duyduğunu belirten Sanatçı Kabaklı, “Gururun onurun ve zafer sevincinin yüksekliğini yaşadım, o duygularla okudum o türküyü ve Cumhurbaşkanımıza okuyoruz, devletimizin üstündeki, ordumuzun en üstündeki komutanı karşımda ve ben onlara, onlarda benim türküme iştirak ediyorlar. Bundan başka daha güzel ne olabilir bir sanatçı için, bu mutluluk için? Gerçekten onur duyuyorum ben türkülerime ilgi gösterildiği için. Devletimizde Allah razı olsun geçen yine kurmayda konser verdim. Genelkurmay’da Şehit aileleriyle oturduk yine oraya da sanatçılar gelmişti, oturduk her şehit ailesinin masasına bir sanatçıyı oturduk. Genel Kurmay’ın içinde türkülerimizi okuduk orada konser verdim. Benim repertuvarımdan oluşan türkülerimi Genel Kurmay bandosu ve mehteranı çaldı. Bu ikinci konserim idi Genel Kurmay’a. Geçen Bakü’ye gittik yine Afrin’e destek için Bakü’de gece vardı. Biz hep buralardayız yani” dedi.