Programda Şeker Fabrikası Müdürü Lütfi Çevik ve Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen konuşmalarda bulundular.

 “ÇALIŞMALARIMIZIN SERMAYESİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Fabrika Müdürü Lütfi Çevik, “Çok heyecanlıyım. 2013’de 10 liranın üzerinde olan şeker maliyetini 2016 yılında 4 lira 80 kuruşa, bu sene büyük bir ihtimalle 4 liraya yakın bir rakama oturacağı kesin. Bu da gösteriyor ki çalışmalarımızın sermayesini almış bulunuyoruz. Fabrika bundan sonra çalışır, çalışmaz gibi bir ikilem içerisin de olmayacak.  Türkiye’nin bacası tütmeye devam edecektir. Arkadaşlarımız çalışacaktır. Fabrika, 60 küsür yılda Elazığ çiftçisine ve ekonomisine sağladığı hizmetleri sağlamaya devam edecektir. Zaten kamuda kalan tek kuruluştur” dedi.

“DOSTUN, ARKADAŞIN ESKİSİ MAKBULDÜR”

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen de programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çok şeyin yenisi makbuldür ama dostun, arkadaşın eskisi daha makbuldür”. Ben bu  düşünceyle hareket ederek sizlerin bir akşam yemeğinde buluşturması ve hasbihal etmemizi sağladığı için fabrika müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.