Sezon başından buyana Elazığspor’la aynı kaderi yaşayan spor toto 1. Ligin köklü kulüplerinden Eskişehirspor’da mutlu son beklenirken, gelen haber camiayı şok etti.

Sezon başında anlaşılan 9 futbolcu büyük umutlarla transfer yasağının açılmasını beklerken, yasağın kaldırılamayacağının öğrenilmesinin ardından arkadaşlarıyla vedalaşarak kulüpten ayrıldılar.

Transfer tahtasının açılması için yapılan girişimlerin sonuç vermemesi üzerine Sezgin Coşkun, Kıvanç Karataş, Ferhat Kiraz, Hakan Aslantaş, Melih Ağa, Erdal Aktari, Jesse, Sissoko, Kamal Issah Eskişehirspor tesislerinden ayrıldılar.

Eskişehirspor'da yaşanan son gelişmelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaan Ay, oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rakamların sürekli arttığını ve borcun 96 Milyon TL olduğunu aktaran Kaan Ay, kendilerinin bu borcu yönetim olarak kaldıramadıklarını fakat transfer engelinin açılması için son güne kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, transfere engel 23 avukat, 73 futbolcu ve 81 dosya bulunduğunu açıkladı.

Rakamların değişik noktalara gittiğini kaydeden Çapa, imza almak için her türlü fedakârlığı yaptıklarını ve ligde kalma mücadelesini son güne kadar vereceklerini söyledi.