Esnaf Odaları ve Elazığlı Esnaflar İsyan Etti

Ahmet Aytar Meydanında açılan, dışarıdan gelen firmaların açtığı fuara, Elazığ’daki esnaf odaları tepki gösterdi. Düzenlenen fuara tepki gösteren oda başkanları ve esnaflar “fuarda bir tane bile Elazığ esnafı yok. Bizim kapalı çarşımız var bu tür etkinliklere de Elazığ’da gerek yok” dedi.

Esnaf Odaları ve Elazığlı Esnaflar İsyan Etti

Ahmet Aytar meydanında açılan, dışarıdan gelen firmaların açtığı fuara, Elazığ’daki esnaf odaları ve esnaf tepki gösterdi.

“BELEDİYE BAŞKANININ BÖYLE YAPMASI ÇOK YANLIŞ BİR ŞEY”

Esnaflar, “Ekonomik krizden dolayı ben başkanıma katılıyorum. Böyle bir şeyin olması çok saçma. Ben kendim orada kiramı ödeyemezken, elektrik faturamı ödeyemezken Belediye Başkanının böyle yapması çok yanlış bir şey.

“YARASI OLAN ÜSTÜNE ALSIN”

Bende Madem sahiplenmeyen bir organizasyon var, bende ortaya konuşuyorum. Yarası olan üstüne alsın. Bu böyle ya”

“BİZ BUNA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

Ben burada tıkır tıkır satışımı yapacağım, çadır açmışım gıda üzerinden fatura yok, fiş yok, yazar kasa yok, v.s. herhangi bir şirket buna müsaade edilmemesi lazım, biz buna şiddetle karşıyız”

Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Elazığ Bakkalları ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Lokantacılar Oda Başkanı Zülfü Tarhan ve esnaf, öğretmenevi önünde bir araya geldi.

TOP: DENETLENMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ Bakkalları ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, “Bu etkinlikle ilgili odamızın herhangi bir ilgisi ve bir bilgisi yoktur. Kaldı ki bu tür kayıt dışı ve ilimize hiçbir katkısı, katma değeri olmayan her türlü etkinliğin karşısındayız. Buna müsaade etmeyiz. Bazı kesimler tarafından şahsımıza ve odamıza hedef gösterilmesi yanlıştır. Bu organizasyon kimler tarafından yapılmışsa gelsinler, sahiplensinler. Kaldı ki burası metropol bir şehir değildir. Kendi yağında kavrulan, kendi kendine yetmeyen bir il konumundadır. Gidip de işportacıları kayıt dışı ne oluğu belirsiz kişilerin burada toplanmasınıan ne anlamı vardır.  Hani herşey Elazığ içindi? Paramız Elazığ’da kalsın diyordunuz? Hani kendi esnafımıza, yerel ürünlerimize sahip çıkacaktık? Bunları söyleyenler şimdi nerede? Bu ne rezaletlik? Bu alanda bir tek esnafımız yok. Bizim kapalı çarşımız var, buna gerek de yok. Ben bulunduğum kurum adına bu etkinliğin derhal durdurulmasını, Tarım İl Müdürünü, Sağlık İl Müdürlüğünü, İl Defterdarlığı gibi kurumlar tarafından denetlenmesini istiyoruz” dedi.

TOROMAN: BİZDE BU ŞEHİRDE YAŞIYORUZ

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Bu şehir 25 yıldır, ben buraya bir oda başkanı olarak değil, 25 yıldır bizde bu şehirde yaşıyoruz, hastane caddesinde marketimiz var, toptan üzeri gıdamız var ama gerçekten üzüldük. Az önce başkanda arz etti. CBöyle bir fuara ihtiyaç da duymuyorum. Kasaplar çarşısı Türkiye’ye yeter. Bir Elazığ’a değil, Türkiye’ye yeter. Ben gezdim, orada olan baklagiller. Ama eğer bu da yoktuysa, kasaplar çarşısındaki esnafta yoktuysa en azından köyümüzden, beldemizden gelen esnaflarımız olaydı. Bugün köylüde gelmiş, köylümüz onlarda bizim insanımız derdik. Gelenler bizim düşmanımız değil, onlarda esnaf ama o iş gayrimeşru. Kişiler, aynı kişiler. Buradan kalkacak Malatya, Malatya’dan kalkacak işin uzmanı, işin profesyoneli, burada 10 günde desen ben yine gelip orada o işi yapamam” diye kaydetti.

KURNAZ: KÜÇÜK ESNAFIMIZ ŞU ANDA BURADA MAĞDUR OLMAKTADIR

Elazığ’ın küçük esnaflarının daha kredilerini ödeyemediklerini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, “Hiç kimse şu anda Elazığ Küçük ensafı kendi kredi taksitlerini yaptıramadıkları taktirde ilimizin esnaflarımızın cebine girecek olan meblağı, parayı başka ilden gelip burada satıp, ceplerine Elazığ’ın parasını doldurup çekip gidiyorlar. Burası Elazığ. Madem ki televizyonlardan çıkıp Elazığ’dan başka Elazığ yok diye o nesillere buradan sesleniyorum. Ya bu memleketin doğru dürüst STK’larına sahip çıkacaksınız, ya da gidin evinizde oturun torun bakın. Böyle bir STK Temsilcisi olmaz. Sivil Toplum Kuruluşları bir şehrin şah damarıdır. Onun için küçük esnafımız şu anda burada mağdur olmaktadır” diye konuştu.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kenan gün
Kenan gün - 5 yıl Önce

Milleti çarpmayın kardeşim elazığın yüzde 90 ı esnaftan memnun değil

Mesut
Mesut - 5 yıl Önce

Siktirin gidinlan insanlar farklı bi tat farklı kalite görsün mecburmyuz sizi hergün görmeye

SIRADAKİ HABER

banner137