“Esnaf ve Ahilik Sandığı” 1 Ocak 2020 Yılına Ertelendi

1 Ocak 2018 yılında yürürlüğe girmesi beklenen “Esnaf ve Ahilik Sandığı” 1 Ocak 2020 yılına ertelendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, "2020 yılında yürürlüğe girecek Esnaf ve Ahilik Sandığı ile esnaflar kendilerini daha da güvende hissedecekler" dedi.

“Esnaf ve Ahilik Sandığı” 1 Ocak 2020 Yılına Ertelendi

Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Kabul edilen kanun tasarı ile 1 Ocak 2018 yılında başlanması planlanan “Esnaf ve Ahilik Sandığı” uygulaması 1 Ocak 2020 yılına ertelendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Esnaf ve Ahilik Sandığı’nın esnaflar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen kanun tasarı ile 2018 yılının Ocak ayında başlaması planlanan Esnaf ve Ahilik Sandığı’nın 2020 yılının Ocak ayına ertelendiğini söyledi.

"Esnaflar kendilerini daha da güvende hissedecekler"

Devlet tarafından ekonomik nedenlerle işyerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını telafi etmek amacıyla kurulan Ahilik ve Esnaf Sandığı'nın, esnafların güvencesi olacağını belirten Başkan Ulaş, "2020 yılında yürürlüğe girecek Esnaf ve Ahilik Sandığı ile esnaflar kendilerini daha da güvende hissedecekler" dedi.

Ulaş, devletin her zaman esnaflarının yanında olduğunu dile getirerek, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanun tasarısı ile 2018 yılında başlamasını beklediğimiz  “Esnaf ve Ahilik Sandığı” 2020 yılına ertelendi. Yürürlüğe girecek “Esnaf ve Ahilik Sandığı” ile esnaflarımızın işleri kötü gittiği zaman bu fondan yararlanabilecek. Esnafımız iş yerini kapattığında Ahilik ve Esnaf Sandığı esnafımızın yanında olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137