ESYSK Kapılarını Depremzedelere Açtı

24 Ocak Cuma günü Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra depremzedelere kapılarını açan Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği, Elazığ’da en fazla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından da biri oldu.

ESYSK Kapılarını Depremzedelere Açtı

Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği, Elazığ’da meydana gelen depremde kapılarını depremzedelere açtı.

Yöneticileri ve sporcularıyla birlikte sporun ahlaki ve sosyal penceresinden bakan hentbolcular, salonda ağırladıkları depremzedelerle adeta aile oldular.

Yaptığı Sosyal Projelerle her zaman Elazığ halkına hizmet eden ESYSK,  1980 yıllarında yapılan ve spor salonu olmayan 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine çok amaçlı, depreme dayanıklı muhteşem bir spor tesisi kazandırdı.

Depremin olduğu günden bugüne depremzedelere kapılarını açan Elazığ Sosyal Yardımlaşma ve Spor Kulübü Dernek Başkanı aynı zamanda Antrenörü İsmail Bayraktar ve ekibi depremzedelerin kalbinde taht kurarak depremin görünmeyen kahramanları oldular.

BAYRAKTAR: DEPREMZEDELERE YUVA OLDUK

Dernek Başkanı İsmail Bayraktar yaptığı açıklamada, “Deprem anından itibaren spor salonlarının kapısını açtıklarını ve depremzedelerle iç içe olduklarını ifade eden Bayraktar, ‘’ Salonumuz gün geldi 100 kişiye, gün geldi 300 kişiye ev sahipliği yaptı. Bizlerde salonumuzun dolduğunu görünce hemen Sayın Vali Yardımcılarımıza ulaştık. AFAD ve Kızılay’ın Koordineli çalışmasıyla depremzedelerin her türlü ihtiyaçları karşılanmaya başladı. Sporun sadece sahada değil zor günlerde insanlığa fayda sağlamasına öncülük etmesini de genç sporcularımıza gösterdik” dedi.

BAYRAKTAR: SAHADA ÇALIŞAN EN İYİ DERNEK

Bayraktar, “Elazığ da yaptığı çalışmalarla uyuyan STK başlığını canlandıran ESYSK, Sporcuları ve yönetim Kurulu ile sürekli sahada aktif bulundular. Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü ve kriz merkezi ile devamlı Koordineli bir şekilde çalışan ESYSK Gönüllüleri, spor salonuna gelemeyen depremzedelerin de yardımı koştu. Yaptığı bu anlamlı ve gönüllü çalışmalarla İç İşleri Bakanlığının veri listesine göre en fazla sahada yer alan derneklerden biri olmayı başardı. Her şeyi Allah rızası için yaptıklarını söyleyen Bayraktar; Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın, Biz ESYSK olarak her zaman Halkımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.

BAYRAKTAR: FARK YARATAN ÖDÜLÜNÜ ALMIŞLARDI

2018-2019 yılında Sabancı Vakfının düzenlediği Fark Yaratanlar ödülüne layık görülen ESYSK, şehrimizin deprem faciasını yaşadığı şu dönemlerde sporcularıyla birlikte çizdiği fotoğrafta fark yaratan bir STK olduklarını da gösterdiler. Bayraktar; ‘’ Alt yapıda-üst yapıda birçok sporcumuzun ailesi depremden zarar gördü. ESYSK ailesi olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Sporcularımız da yaptığımız bu hizmetlerin her daim içinde oldu. Bu çalışmalarımızı yakından gören sporcularımız da İnşallah ileri zamanlarda bizim gibi fark Yaratacaklar” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137