ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın OSB’deki ilk durağı, SMM Tekstil oldu. Arslan, SMM Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şimşek tarafından karşılandı.

Korona virüsle mücadelede maske üretimi yapan ve dağıtan Fabrikayı gezen Asilhan Arslan, sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

FABRİKADA ÜRETİLEN MASKELER ŞEHRE DAĞITILDI

Elazığ’ın son 2 yıldır ciddi manda hizmet veren en büyük tesislerden biri olduğunu ifade eden ETSO Başkanı Asilhan Arslan, yaşanan sürecin geçeceğine inandıklarını söyledi. Arslan, fabrikada maske imalatı yaparak, şehrin geneline 200 bin adet dağıtıldığını da belirterek, ETSO olarak işletmelerin yanında yer aldıklarını ifade etti.

GALA TEKSTİL DE ZİYARET EDİLDİ

ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın bir sonraki durağı Gala Tekstil oldu. Arslan, Yönetim kurulu Başkanı Kenan Özkan ile işletmeyi gezerek bilgi aldı.

BAŞKAN ARSLAN, SAKA TEKSTİL’İ DE ZİYARET ETTİ

ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın OSB’deki son durağı yapımı devam eden Saka Tekstil oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka ile işletmeyi gezen Asilhan Arslan, çalışmalardaki son durum hakkında bilgiler aldı.

SAKA: YATIRIMIMIZLA İLGİLİ HER HANGİ BİR PROBLEM YOK

Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, yatırımla ilgili herhangi bir problemin olmadığını belirterek, bu yıl sonuna doğru 3500 çalışanı ile faaliyete başlamak istediklerini söyledi. Saka, “İlimizde yakın zamanda bir deprem oldu ve yatırımlarımız devam etti, zerre kadar aksaklığa uğramadık. Onunla birlikte korona virüs salgını çıktı ve herkes bundan etkilendi. Ama biz yatırım ile alakalı çalışmalarımızı iki katına çıkararak gece gündüz çalışıyoruz. Şuanda inşaat olarak birinci etabımız makine parkurları entegre ile bitmiş durumda. İkinci etabımızda ise prefabrikleri bitmiş durumda, üç ve dördüncü etaplarımızda şuanda hafriyatları alındı, soket çalışmaları başlandı” dedi.

ARSLAN: ŞEHRİMİZ ADINA MUAZZAM BİR YATIRIM

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Korona virüsle mücadele sonrasında Türkiye’de özellikle tekstil sektöründe gelişme beklediklerini söyledi. Arslan, “Antibakteriyel boyama üretimi yapabilecek bir tesis. Yani şu anda, giydiğimiz, kullandığımız tüm ürünlerde bakteriye ve virüse karşı dezenfekte olabilen ürünler çok öncelikli olacak. Bu tesis de bu alt yapı ile yapılıyor, bu gerçekten çok değerli. Bu ilklerle birlikte şehrimizin çok büyük bir kazanımı olacak. Biz kendilerine müteşekkiriz. Artık tesis ilk fazı devreye alma aşamasında, umuyorum ki iki ay içinde burada artık bacamız tütecek, insanlarımız çalışmaya başlayacak. Öte yandan yatırım planlamalarını öne aldıklarını belirttiler, bu şehrimiz adına muazzam bir adım ve haber, kendilerine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Kovit-19 ile mücadelede Elazığ’da iyi bir kriz yönetimi olduğunu da belirterek, OSB’de de gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.