Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni bir seçimin heyecanı yaşanıyor.

Elazığ’ın sanayisine ve ekonomisine yön veren Ticaret ve Sanayi Odası, 12 Kasım tarihinde meslek komitesi seçimlerine gitmişti.

Başkanlığa aday olan İdris Alan ve Ali Şekerdağ, oluşturdukları 14 meslek grubu ile birlikte seçimlere gitmişti.

Koç İlköğretim Okulu’nda hafta sonu yaşanan heyecanda İdris Alan’ın oluşturduğu 14 meslek grubunun 41 üyesinden 36’sı, rakibi Ali Şekerdağ’ın gruplarından ise 5’i seçimleri kazanmıştı.

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından gözler, başkan, meclis başkanı ve yönetim kurulu üyeliklerine çevrilmişti.

Beklenen gün geldi.

Bugün Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Vali Murat Zorluoğlu Konferans Salonu'nda saat 9’da toplanan meslek grubu üyeleri, kendi aralarından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Genel Kurul Delegeleri ve Meclis Başkanlığına getirilecek olan isimleri seçiyor.

ORTAÇ: “ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE HİZMET VERECEĞİZ”

Seçim öncesi konuşma yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi Fehmi Ortaç, “Yeni dönemde meclis üyeliği görevini üstlenmiş bulunmaktayım. 1884 yılından beridir aralıksız olarak faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’nin en eski odaları arasında yer alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası camiasının temsilciliğini devr almaktayız. Önümüzdeki süreç üyelerimizin beklentileri, ilimizin beklenen sorunlarının çözümü için aralıksız bir şekilde hizmet vereceğiz. Zengin kaynaklarımız ile ekonomimize kazandırmak, kamu kurul ve kuruluşları, STK’larla ve diğer paydaşlarımızla yönetmek için bu göreve talip olduk. Ben bütün arkadaşlarımızı tebrik ederim. İlimizin adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ALAN: “ETSO SEÇİMLERİ TARİHİNİN EN FARKLI SONUCU İLE BİZLERİ BU MAKAMA LAYIK GÖRDÜLER”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise, “Bugün odamız ve ilimizin iş dünyası adına tarihi bir günün heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız. Geçtiğimiz hafta bugün gerçekleştirdiğimiz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde gruplarımız ve üyelerimizin teveccühü ile ETSO seçimleri tarihinin en farklı sonucu ile bizleri bu makama layık gördüler. Yol arkadaşlarımızın üstün gayret ve emeği ile 41 üyeden oluşan meclisimizin 36’sını beyaz pusula adayları olarak aldık. 12 Kasın 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz seçimlerde demokrasinin en sağlam örneğini ortaya koyarak demokratik ortamda özgür irademizle tercihlerimizi oyladık. Huzur ve sükûnet ortamında geçen seçimimize katılım oranının yüksek olması, oda üyelerimizin demokratik durumlarını ve oy verme düsturuna ne kadar önem verdiklerini gözler önüne sermişlerdir.” ifadelerini kullandı.