Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona erdi ve başkanlık yarışını Asilhan Arslan kazandı.

14 grubun 11’ini Asilhan Arslan’ın listesi kazanırken, 3 grubu ise İdris Alan’ın listesi kazandı.

Peki bundan sonraki süreçte ne olacak?

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlık seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte ETSO Meclis Başkanlığı seçimleri ve ETSO Yönetim Kurulu seçimleri yapılacak.

Asilhan Arslan’ın listesindeki 14 grup bir araya gelecek ve bu 14 gruptaki isimlerin katılacağı bir seçim gerçekleştirilecek.

Yapılacak olan seçimlerle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Başkanı seçilecek. Meclis Başkanı seçimlerinde 14 gruptaki listede yer alan isimler oy kullanacak.

Daha sonra ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulu belirlenecek.

İŞTE ETSO’DAKİ SEÇİM TAKVİMİ

6 Nisan Cuma: Seçim Kesin Sonuçlarının ilanı

7 Nisan Cumartesi: Meslek Komitesi üyeleri ve Meclis Üyeleri Gerçek Kişi Temsilcilerinin Genel Sekreterin daveti üzerine odaya bildirilmesi

8 Nisan Pazar: Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin (Asil ve Yedek) seçimi. Genel Kurul Asil ve Yedek Üyeleri Meclis Üyeleri arasından seçilir. Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri Odası üyeleri arasından seçilir.

9 Nisan Pazartesi: Yönetim Kurulu Başkanı’nın çağrısı üzerine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve Sayman üyenin seçimi. Meslek Komiteleri Başkan ve bir başkan yardımcısının seçimi.

10 Nisan Salı: Disiplin Kurulu Başkanı’nın seçimi

11 Nisan Çarşamba: En yaşlı üye başkanlığında meclis toplanarak, Meclis Başkanı, 2 Başkan yardımcısı ve 1 katip üyenin seçilmesi.

TAKVİM ÖNE ALINABİLİR

Normal süreç bu şekilde işleyecek ancak seçim takvimi ve yönetimi kazanan Asilhan Arslan’ın yönetim listesinin isteği doğrultusunda seçim takvimi öne alınabilir.