Elazığ Havalimanı’nın uçak seferlerinin düşürülmesi geçtiğimiz süreç içerisinde kamuoyunda gündeminde geniş yer almış ve Elazığ’da büyük tepkilere neden olmuştu.

Yoğunluğun yaşanmasına rağmen sefer sayılarının düşürülmesi il dışında işi olan Elazığlı vatandaşları zor duruma sokmuş aynı zaman da vatandaşlar sefer sayılarının düşmesiyle birlikte bilet fiyatlarının da arttığını belirtmişti.

 

ELAZIĞLILARA EKSTRADAN MADDİ KÜLFET OLUŞTURUYOR

Sefer sayılarının düşürülmesi nedeniyle Elazığ’dan il dışına gitmek zorunda kalan yada Elazığ’a acil gelmek zorunda olan vatandaşların sıkıntı yaşamasına neden olmuş ve acil durumlarda bilet bulunamaz hale gelmişti. Uçak saatlerinin de uygun olmaması, günü birlik işi olan vatandaşların ekstradan bir gün il dışında konaklama zorunluğunu doğurmuştu. Elazığlı vatandaşlara fazladan maddi giderek olarak da yansıyan bu durumla ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan açıklama yapıldı.

 

“BU TALİHSİZ SÜRECİN DEVAM ETMESİNİ HAYRETLE KARŞILIYORUZ”

Yaşanan durumun eleştirildiği açıklamada; “Son 3 yıllık veriler incelendiğinde; her yıl 1 milyon yolcuyu ağırlayan Elazığ Havalimanı’nın sefer sayılarının düşürülmesine anlam veremezken, bu talihsiz sürecin devam etmesini hayretle karşılıyoruz. Beklentimiz; en kısa sürede sefer sayılarının Elazığ’ın hak ettiği düzeye getirilmesidir” denildi.