ETSO'dan Kutlu Doğum Etkinliği

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel hale getirdiği kutlu doğum etkinliği kapsamında vatandaşlara kavurma ve pilav ikramında bulunuldu.

ETSO'dan Kutlu Doğum Etkinliği

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Hz. Muhammed (sav) efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle vatandaşlara kavurma ve pilav ikram edildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan programa Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya katıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan programda yaptığı konuşmada, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel hale getirmiş olduğu kutlu doğum ikramına teşrif edenlere teşekkür etti.

Başkan Alan, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri günün şüphesiz çok olağan üstü bir gün olduğunu söyleyerek, “Bugün, kendisine yaraşır şekilde idrak edilmeli, anılmalı ve kutlanmalıdır” dedi.

Başkan Alan yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “Rehberimiz şanlı peygamberimiz karizmatik ama mütevazi, güçlü ama nazik, centilmen, çok adil, temiz, güzel konuşuyor, kimsenin arkasından konuşmuyor. Kimsenin kusurunu yüzüne vurmuyor. Hiç kimseyi kırmıyor. Saç, yüz, vücut bakımına özen gösteriyor. Eski elbise giymekten gocunmuyor ama temiz ve bakımlı olmaya önem veriyor. Her zaman güzel kokuya önem veriyor. En zayıfa bile değer veriyor. Zengin, fakir, kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin herkesin kolayca ulaşabileceği ve konuşabileceği kadar alçak gönüllü. Çalışılmadan elde edilmiş hiçbir şeye elini sürmüyor. Onun işini yapmak için can atan sayısız gönüllü var iken kendi işini kendi yapmaktan çekinmiyor. Eşine yardım etmekten kaçınmıyor. Ciddi ama espriden anlıyor. Kimsenin kimseye üstünlüğünü kabul etmiyor. Kimsenin hakkını yemiyor. Yedirmiyor. Hayvanlar ve canlılara iyi davranıyor. Doğaya saygılı herkese güven veriyor. Herkesin öyle olmasını tavsiye ediyor. Hiçbir kötü alışkanlığı yok. Acıkmadan yemiyor. Tam midesini doyurmadan yemeğini kesip oburluktan sakınıyor. Vaktini boşa harcamıyor. Çok çalışkan. Yaptığı işin en iyisini hakkıyla yapmaya çalışıyor. Yeni şeyler öğrenmeye ve öğretmeye değer veriyor. Başkalarını yüreklendirici esinlendirici moral bozucu ve üst perdeden ders verici şekilde davranmıyor. Zamanı ve varsa parasını başkalarının yararı için feda ediyor. Cömert ama savurgan değil. Tutumlu ama cimri eğil. Hurafe ve kötü şans gibi şeylere inanmıyor. Ara sıra yalnız kalıp düşünerek kendini yenilemeye gayret ediyor. Aynı zamanda doğru bildiği şeyler uğruna gerektiğinde savaşacak kadar korkusuz ve gözü pek. Ondan öğrenilecek daha çok şey var. Bu düşüncelerle kutlu doğum haftası münasebetiyle İslam aleminin rahmet ve merhamet peygamberine yakışır ümmet olması dileklerimle 23 Nisan Pazar günü idrak edeceğimiz miraç kandilinizi kutlar bu müstesna gecenin hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Program yapılan duanın ardından Vali Zorluoğlu ve protokol mensupları tarafından vatandaşlara kavurma ve pilav ikramında bulunuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137