Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, ilçeler bazında en fazla üyenin bulunduğu ve konum itibarı ile çevre ilçelere de hizmet verecek olan Kovancılar ’da temsilcilik açtı.

"İlk temsilcilik Kovancılar ilçesinde açılmaktadır"

ETSO Başkanı İdris Alan, 1920’den beri hizmet veren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili bilgiler vererek, “ Bugün 98 yıllık hizmet dönemi içerisinde ilk temsilcilik Kovancılar ilçesinde açılmaktadır. Kovancılar ilçemiz jeopolitik konumu nedeniyle diğer ilçelerimizin merkezi konumundadır. Odamızın bugün tüm ilçelerdeki toplam üye sayısı650 olup bu sayının 454’ü bu bölgelerde bulunan ilçelerde yer almaktadır. İlimizin doğusundaki bu ilçelerimiz en fazla üyelerimizin bulunduğu yerdir. Kovancılarda odamızın temsilciliğin açılması üyelerimizin 100 km yol gelmesini engelleyecektir ”ifadelerini kullandı.

“İlçelerimizin ekonomik, sosyal, kültürel şekilde gelişmesini sağlayacak”

Başkan Alan, Biz sadece bu bölgeye temsilcilik açmadık, daha geniş bir vizyonla bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimi için alt yapı oluşturduk. İlimiz cazibe merkezi kapsamında yer almakta ve odamızın yoğun girişimleri ile OSB’lerde yapılacak yatırımlarla teşvikte 6.bölge desteklerinden istifade etmektedir. Bu nedenle ilçelerimizin ekonomik, sosyal, kültürel şekilde gelişmesini sağlayacak ”dedi.

“Ekonomik açısından büyük katkı sağlayacaktır”

“Umudun şehri, yoların kesiştiği yer olan Kovancıların, bir köyden bir şehre dönüşmesinin bulunduğu konumdur” ifadelerini kullanan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “ETSO’nun bu jestinden dolayı yönetim kuruluna ve başkanımız İdris Alan’a çok teşekkür ediyorum. TSO’nun burada böyle bir temsilcilik açması bölgedeki iş adamlarımızın özellikle ticaretle uğraşan tüm halkımızın ekonomik açısından büyük katkı sağlayacaktır. Bölgemiz tarım ve hayvancılığa dayalı önemli bir bölge. Şu anda bölgenin sanayisinin ve ticaretinin gelişmesi için yapılan imar çalışmalarında sanayi bölgesi işle 740 bin kullanım alanı onaylanmıştır” diye konuştu.

“Tüm bölgeye hizmet edip, kolaylaştıracak”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ticaret ve Sanayi Odasının Kovancılar Temsilciliğinin önemine değinerek, Ekonomik açıdan bu bölgenin önemini açabilecek ve işlerini kolaylaştırabilecek bir temeli atıyoruz. Bu sadece Kovancılara hizmet edecek değil tüm bölgeye hizmet edip, kolaylaştıracak. Bölgelerin gelişmesi artık ekonomik gelişme ile mümkün. Bir bölge ekonomik açıdan kalkınamıyorsa gelişemiyorsa o bölgede tam anlamıyla bir gelişmeden söz etmek mümkün değil. Bunun böyle bir şeye öncülük edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı

“Türkiye her alanda olduğu gibi sanayileşmede de birçok ülkeye örneklik ediyor”

“Ben inanıyorum ki Kovancılarda açılan bu temsilcilikle bölgeye azami derecede hizmet edeceğiz” diyen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “ 110 bin insanımızı yakından ilgilendiren bu temsilcilikle vatandaşlarımız işlerini kısa sürede halledecek. Günümüzde Türkiye’de yaşanan ve birçoğumuzun takdir ederek izlediği birçok gelişmeye şahitlik ediyoruz. Türkiye her alanda olduğu gibi sanayileşmede de birçok ülkeye örneklik ediyor. Türkiye’nin bu büyümesi hepimizin de yakından izlediği gibi birçok devleti rahatsız etmektedir. Bugün yakinen hissettiğimiz ve artık geçmişte gizlice yaptıkları çalışmaları alenen ülkemize karşı yapıyorlar. Bizler AK Parti hükümeti olarak bu güne kadar dünyadaki bize karşı olumsuz davrananlara rağmen gerilemeden bütün kesimleri mağdur etmeden onların daha güzel bir şekilde yaşaması için 15 yıldır mücadeleler verip bunları başarıyoruz ”dedi.

“İşlemlerin yerinde yapılması açısından çok iyi bir yer oldu”

Kovancılar Ticaret ve Sanayi Odası Temsilciliğinin hem iş adamları, hem esnaf, hem de yeni girişimciler için çok önemli olduğunu vurgulayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Kalınmamız arttığında dünyada çok önemli bir aktör olduğumuzda dünyaya farklı bir medeniyet getireceğiz. 110 bin kişiye hitap ediyor. Bu açıdan işlemlerin yerinde yapılması açısından çok iyi bir yer oldu. Elazığ’ımız özellikle tarım ve hayvancılıkta gerçekten iyi ve potansiyeli olan bir bölge. Alt yapı hizmeti çok iyi. Bölgemizin yeraltı kaynakları çok iyi. Ters lalemiz burada, çok önemli bir bölge” ifadelerini kullandı.