Elazığ’ın kilitlendiği Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından Maden İlçesi’nde bulunan rezervlerin ihalesi Perşembe günü gerçekleştirildi.

Altın, Çinko, Kobalt ve birçok rezervin bulunduğu Cumhuriyet Tarihinin en büyük maden sahası olan ve piyasa değeri milyonlarca dolar olan rezervlerin işletilmesi ile ilgili ihaleye Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi Şirketi ve Port Madencilik Şirketi katıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Elazığ Girişim Grubu ise ihaleye katılmaması Elazığlılar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından ihaleye katılmayan girişim grubu ile ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’dan açıklama beklendi.

Beklenen açıklama Pazar günü yapılacak. ETSO tarafından yapılan açıklamada, “21 Nisan 2022 tarihinde Maden İlçemizdeki polimetal maden sahasının ihalesi gerçekleşmiş olup, konuya büyük bir duyarlılıkla en başından bugüne kadarki tüm süreçlerde hassasiyetle yaklaşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve öncülüğünü yaptığımız Elazığ Girişim Grubu adına 24 Nisan 2022 Pazar günü saat:11.00’de Oda Meclis Toplantı Salonunda Basın Toplantısı gerçekleştireceğiz” denildi.