ETSO Meslek Komite Toplantıları Gerçekleştirildi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Meslek Komite Üyelerinin katılımı ile14 ayrı Meslek Komite toplantılarını gerçekleştirdi.

ETSO Meslek Komite Toplantıları Gerçekleştirildi

Elazığ TSO 14 ayrı Meslek Komite toplantıları Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Meslek Komite Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

4 gün süren toplantıların açılış konuşmasını yapan Başkan Arslan, 2020 yılı Oda çalışmaları, deprem ve COVİD-19 süreciyle ilgili yapılan girişimler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Odanın hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Arslan, OSB’ler, Elazığ TSO ve Paydaşları öncülüğünde kurulan Kooperatifler ve Birlikler, Oda kurumsallaşması, İlin kalkınma ve gelişmesi hususunda Elazığ TSO tarafından oluşturulan ve yol haritası olan tüm faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Video konferans yolu ile yapılan ve 4 gün sürerken Elazığ TSO 14 Meslek Grubu toplantıları yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıların açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 2019 yılında start verilen çok sayıda projenin 2020 yılında yaşanan deprem ve COVİD-19 sürecinde yavaşlamış olmasına rağmen tüm projelerin aynı kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.

ARSLAN: İŞ DÜNYAMIZA VE İLİMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM

Başkan Arslan toplantılar sonrası yaptığı değerlendirmede, “Aralık ayı Meslek Komite Toplantılarımızı 14 Grup olarak ayrı ayrı gerçekleştirerek, her Meslek Grubunun en kılcal damarlarına kadar ulaşarak tabandan gelen talepleri aldık. Tam 12 sayfalık bir rapor oluştu. Hemen her sektör ve ticaretin her alanını temsil eden Meslek Komitelerimiz tüm talep ve sahanın beklentilerini dile getirdiler. Odamız Genel Sekreteri ve Meslek Komitelerinden Sorumlu Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürümüzün de iştirak ettiği toplantılarımızda son yılların en verimli toplantılarının yapıldığı hususunda hemfikir olundu. Aralık ayı sonunda yapacağımız Müşterek Meslek Komitesi için de iyi bir hazırlık yapmış olduk. Gerek deprem sürecinde ve gerekse COVİD-19 sürecindeki tüm çalışmalarımız hakkında Meslek Komite üyelerimizi bir kez daha bilgilendirerek, bu konulardaki eksik ya da bizim göremediğimiz iş dünyasının talep ve beklentilerini de ayrıca not ettik. Ayrıca 2019 yılında çalışmalarına başladığımız ve ilimizin kalkınma ve gelişmesi için şehrin adeta ‘Kırmızı Kitabı’ niteliğindeki tüm hazırlıklarımız ve başlamış olan çalışmalar hakkında da detaylı bir bilgilendirme yapma imkanımız oldu. Bu doğrultuda, Odamız ve Paydaşlarımız işbirliğinde kurulan Kooperatifler ve Birlikler, Elazığ 2. OSB (Teknova), Tarıma Dayalı Besi OSB, Jeotermal Sera OSB, Palu, Kovancılar, Karakoçan Karma OSB, Fuar ve Kongre Merkezi, İhtisaslaşmış Sanayi Siteleri, Teknokent, İŞGEM, İpekböcekçiliği Projesi, Odamız AB ve yerel kaynaklı hazırlanan projeler ve Odamız kurumsallaşması hususlarını içeren çok detaylı bilgilendirmeler yaptık. Tarafımızdan yapılan bu bilgilendirmelerden sonra yaklaşık olarak her Meslek Komitemiz bir saat civarında sektörel değerlendirmelerde bulundular. Bizlere iletilen sorunlar ve beklentilerle ilgili çalışmalarımızı da başlatmış bulunuyoruz. TOBB, Bakanlıklar ve yerelde kurumlarımıza iletilecek taleplerle ilgili çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Hem üretim hem ticaretimizin gelişmesi ve sektörel sorunların çözümü için Meslek Komitelerimizin bu çok değerli katkı ve emekleri için teşekkür ediyorum. Odamızın tüm kurulları ile yaptığı çalışmaların ilimizin her alanda kalkınma ve gelişmesine çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyor, tüm bu girişimlerin iş dünyamıza ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Elazığ'ın en güçlü Sivil Toplum Kuruluşu ama ne yazık ki sıradan bir STK gibi faaliyet gösteriyor

SIRADAKİ HABER

banner137