01 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, talep üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu kararıyla Oda hizmet binası yerine Koç İlkokulu’nda yapılacak. Kararı değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ TSO’nun bu kararla bir ilki yaşayacağını belirterek, “Yönetmeye talip oldukları Odada seçim yapılmasından imtina eden insanlar kendi üyesine nasıl hizmet edecek, bende merak ediyorum” dedi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Alan, konuya ilişkin değerlendirmesinde 1920 yılında kurulan Elazığ TSO’nun kendi hizmet binası dışında başka bir alanda seçime şahit olmadığını belirterek, “01 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Oda seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Sayın Asilhan Arslan tarafından Merkez İlçe Seçim Kurulu’na Odamız seçimlerinin Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonunda yapılması hususunda talebi olmuştur. Böylesi bir talebin kendi camiamız içerisinden gelmesi bizleri üzmüştür. Çünkü kendi arkadaşına ve camiasına güven duymayan bir yapının bu camiaya nasıl hizmet vereceği kafalarda soru işareti doğurmuştur. Kaldı ki Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası 2017 yılında yapmış olduğumuz modernizasyon ve inşaat çalışmaları ile 4 bin m2 modern bir alana kavuşmuş, güvenlik, altyapı imkanları ve merkezi konumu ile FETÖ davalarına dahi ev sahipliği yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Alan konuşmasına şöyle devam etti; “2005, 2009 ve 2013 yıllarında yapılan Odamız seçimlerinde oy kullanan üye sayımız 2 bin 600 ile 3 bin 600 kişi arasında değişmiştir. 2018 Nisan ayında yapılacak olan seçimimizde de oy kullanacak üye sayısı yine 3 bin 500 civarındadır. Tüm bu seçimlere ev sahipliği yapan Elazığ TSO’da oy kullanacak üye sayısında ciddi bir artış olmamasına karşın ve Odanın fiziki mekanı büyütülerek modern ve güvenli bir hale getirilmesine rağmen böylesi bir talebi üyelerimizin takdirine bırakıyorum. Kendi kurumu ile sürekli iletişim halinde olan ve herhangi bir adres bilgisine ihtiyaç duymayan üyelerimizden ben öncelikle verdiğimiz bu zahmet için özür diliyorum. İlçelerden ve il dışından gelecek hatta il merkezinde bile seçimin yapılacağı okulun yerini bilmeyen üyelerimiz olacaktır. Bununla birlikte seçim günü yetki belgesine ihtiyaç duyacak olan üyelerimiz de yine oy kullanabilmek için yine Odamıza gelmek zorunda kalacaklardır.

Şeriatın kestiği parmak elbette acımaz ve biz Merkez İlçe Seçim Kurulumuzun almış olduğu karara sonuna kadar saygı duymaktayız. Seçimi Organize Sanayi Bölgesinde kendi istedikleri bir fabrikada yada başka bir mekanda da yapabiliriz. Bunun bizim için bir önemi yok. Ancak yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan ve gelenekleri bulunan bu kurumda bugüne kadar olmayan bu tür girişimler üye tarafından hoş karşılanacak adımlar değildir. Bu düşüncelerle, 01 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Oda seçimlerimizin Koç İlkokulunda yapılacağı hususunu tüm üyelerimizin bir kez daha dikkatine arz eder, vereceğimiz zahmet için bir kez daha özür dilediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.