ETSO’da, “Konkordato Ticari Anlaşmazlıklarda Arabuluculuk Sigorta Tahkimi” semineri düzenlendi.

YILDIRIM: BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE BU TÜR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yıldırım, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak Konkordato ile ilgili hocamız il dışından teşrif buyurdular. Bu bir başlangıç. Bundan sonraki süreçte bu tür etkinlikler devam edecek” dedi.

KARASU: MALİ DURUMU BOZULAN ŞİRKETLERE YAPILANDIRMA İMKANI VERİYORLAR

Hacettepe Üniversite Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rauf Karasu ise, “Konkordato konusu son zamanlarda çok tartışılan, sevindirici bir konu. Artık tartışmalar olumsuz bir anlamda değil olumlu bir şekilde tartışılıyor. Artık geçmiş zamanlara nazaran konkordato sürecinde artık firmaların başvuru yapmadığı, hatta konkordato sürecinde olupta bu başvuruları çektiğini görüyoruz. Burada da bankalarımızın gerçekten önemli bir katkısı var. Bankalarımız artık mali durumu bozulan şirketlere yapılandırma imkanı veriyorlar. Borçların yapılandırılması imkanı ile birlikte şirketlerimiz konkordatoya başvurma yerine yapılandırma imkanını kullanarak bu mali krizden çıkmaya çalışıyorlar. Bunun dışında arabuluculuk konusu önemli bir konu. Bizde ticari hayatımızda zorunlu arabuluculuk geldi. Bu zorunlu arabulucuk ile birlikte Elazığ Barosu’nda ki avukatlara bir eğitim verdik. Gerçekten ticari hayatta dava açmadan önce arabuluculuğa gitmek zorundasınız. Birçok kişi bunu bilmiyor ama arabulucuya gitmeden dava açtığınızda dava usulden red ediliyor”diye kaydetti.

ERDOĞAN: KIYMETLİ BİLGİLER VERECEĞİZ

ELSAD Başkanı Av. Murat Erdoğan’da, “Bütün yapılan işler yani alım satım işleri, eser işleri, müteahhitlik işlerinin temelinde bir sözleşme vardır, karşılıklı bir anlaşma vardır. Bu anlaşma ticaret adamının en temel hareket noktasıdır. Bugün biz burada bir tacirin nasıl sözleşme yapması noktasında örnekler vereceğiz. Ayrıca çeklerle ilgili kıymetli bilgiler vereceğiz. Bununla ilgili örnek davalardan bahsedeceğiz. İnşallah bu toplantı Elazığ halkı için hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

KARAGÖL: YAŞADIĞIMIZ PRATİK SÜREÇLE İLGİLİ BİLGİ VERECEĞİZ

Av. Önder Karagöl ise, “Biz avukat olarak özellikle pratik hayatta yaşanan sorunlar ya da hangi şirketlerin Konkordato ilan etmesi noktasında yaşadığımız pratik süreçle ilgili bilgi vereceğiz” dedi.