Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu  İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen toplantıda, 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılmasına dair kanun hakkında yapılan düzenleme üyelere anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısına, Başkan İdris Alan, SGK Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer, İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, ETSO Yönetim Kurul Üyesi Hakan Akan, Muhasebeciler Odası Başkanı Sabit Önal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mithat Ulaş, muhasebeciler katıldı.

Kapsamı geniş bir affın geldiğini ifade eden ETSO Başkanı İdris Alan, “Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer beyefendi , sivil toplum kuruluşlarının çok değerli temsilcileri, kıymetli hanım ve beyefendiler, ticaret ve sanayi odamızın çok değerli üyeleri ve değerli basın mensupları öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Sosyal güvenlik Kurumu ile birlikte yapılacak olan bilgilendirme toplantısına geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Çok değerli katılımcılar iş dünyamızın çatı örgütü olan Türkiye odalar ve borsalar birliğimiz öncülüğünde iş dünyasının sorun ve beklentileri işle ilgili yapılan iş dünyası istişare toplantıları neticesinde borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak hükümetimiz olarak iş dünyasında çok yeni kararlar alınmıştır.   31 Temmuz 2017 tarihine kadar yapılacak olan yapılandırma kapsamında işletmelerin sosyal güvenlik kurumuna olan tüm borçların yapılandırılması imkânı sağlanmıştır. İşletmelerimiz açısından çok önemli bir fırsat olan kanundan istifade etmesi ile her hangi bir mağduriyet yaşanmaması hususunda sosyal güvenlik kurumu il müdürlüğümüz ile  bu bilgilendirme toplantısını yapmaktayız.  Başvuru süresince detaylı bilgiler verilecek ve katılımcıların sorunları giderilecek.  Ben bu önemli toplantıya katkı sağlayan SGK  il müdürüne teşekkür eder. Toplantının yararlı olması dilekleri ile kendilerine saygılarımı sunuyorum ”dedi.

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer de yasayı anlattı ve son başvuru tarihini hatırlatarak, 30 Haziran tarihine kadar başvuruların  yapılması gerektiğini söyledi.