ETSO’da gelirler arttı, giderler azaldı

Elazığ TSO 2016 mali yılı gelirleri artarken, giderleri azaldı.

ETSO’da gelirler arttı, giderler azaldı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ TSO bütçesinin bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirterek, “Tüm harcama kalemlerimiz en hassas şekilde değerlendirilmekte ve üyelerimizin menfaati gözetilerek harcamalar yapılmaktadır. Bir önceki yılın tahmini bütçesinde gelirin yüzde 107 oranında gerçekleşmiş olması ile gelirlerimiz artmış, giderimiz azalmıştır.” dedi.

Başkan Alan, son Meclis Toplantısı’nda Elazığ TSO Hesapları İnceleme Komisyonu Raporu’nun okunduğunu ifade ederek, “Hesapları İnceleme Komisyonumuz tarafından hazırlanan raporda bir önceki yılın tahmini bütçesinde gelirin yüzde 107 oranında arttığı belgelenmiştir. 2016 mali yılında Odamız gelirleri artarken, giderimiz azalmıştır. Odamızın yasalarla belirlenen kanuni tahsilâtlarının yapılması noktasında gösterdiğimiz hassasiyetle birlikte tüm harcama kalemlerimiz de yine aynı titizlikle değerlendirilmektedir. Son iki yıl içerisindeki tasarruf tedbirlerimiz sayesinde yıllık ortalama bir milyon TL bütçemizi üyelerimize düşük faizli kredi kullanılmasında ve Elazığ TSO Teşhir ve Tanıtım Merkezi ve Modern Konferans Salonu inşaatımızın yapımında değerlendiriyoruz. Ayrıca yeni hizmet binamızın inşaat halinde bulunan üç bodrum katıda yapılan tadilat çalışmaları ile kullanıma hazır hale getirilmektedir. Yoğun su alan ve izbe bir görüntü içerisinde olan bu katlarımız mevcut haliyle binamızın ömrünün de kısalmasına neden olmaktaydı. İki yıl içerisindeki sıkı bütçe uygulamalarımız sayesinde yaklaşık 2 milyon TL tasarrufla binamızın işlevsel hale gelmesi ve üyelerimizin çok daha modern bir ortamda hizmet almasına bu çalışmalar vesile olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYA: REFERANDUMDAN BEKLENTİMİZ ‘EVET’ ÇIKMASIDIR

Elazığ TSO Mart ayı Meclis toplantısında konuşan Elazığ TSO Meclis Başkanı A.Hamit Kaya ise referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaya, 16 Nisan’da yapılacak referandum da Anayasa değişikliğine ‘Evet’ sonucunun çıkması halinde başlayacak yeni dönemin, iş dünyası ve ekonomiyi olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Kaya değerlendirmesinde, Anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyeceğini belirterek, sandıktan çıkacak olası ‘Evet’ sonucunun karar alma süreçlerini hızlandıracağını söyledi.Yeni dönemle halkın demokratik ve siyasi kazanımlarının arttıkça ekonomik kazanımların da artacağını ifade eden Kaya, “Siyasal sistemde başlayacak revizyonun ekonomiye çok olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz. Çünkü devlet refleksi hızlanacak, Cumhurbaşkanı halktan aldığı yetkilerle donatıldığı için 15 Temmuz’da milletin feraseti, devletin gücüyle tarumar edilen FETÖ ve benzeri tehditlere karşı devlet refleksi hızla harekete geçirilebilecektir. Bugün baktığımızda Ülkemizin bu sürece girmemesi için batı ülkeleri ve bölücü terör odakları çok yoğun bir kampanya yürütmekte ve özellikle AB ülkeleri tarihte eşi benzeri görülmemiş bir uygulama ile Ülkemize karşı bir duruş sergilemektedirler. Onların bu rahatsızlıklarının nedeni Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek olması endişedir. 2015 ve 2016 yıllarını Ülke olarak çok büyük sıkıntılarla atlattık. Ekonominin geri planda kaldığı bu dönem, iş dünyası içinde çok büyük zorlukların yaşandığı dönem olmuştur. İnşallah 16 Nisan sonrası ülke olarak yeni bir sürece gireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137