İstihdam seferberliği kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü hayata geçirildi.

Projenin Elazığ’da hayat bulması hususunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ile İş Kur Elazığ İl Müdürü Abdullah Balcı arasında imzalanan protokolle proje Elazığ’da da hayat buldu.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, İŞKUR ile TOBB işbirliğinde hayata geçirilen proje ili Elazığ’da ve ülkede iş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından biri olan Ara Eleman sorunun çözülebileceğini söyledi.

Nitelikli eleman sorununun iş dünyasının sürekli gündeminde olan bir problem olduğunun altını çizen Arslan, “Protokol kapsamında; kamu - özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik çalışmalar başlatacağız” dedi.

KURSLAR İŞVERENLER İÇİN DE ÇALIŞTIRACAĞI ELEMANI TANIMA İMKANI SAĞLIYOR”

Kursiyerlerin eğitim ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını kaydeden İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı da değerlendirmesinde “Eğitimler, 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanacak. Bu eğitimlere katılan kursiyerler cep harçlığı da alacaklar. İŞKUR, kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacak. Kurslar işverenler için de çalıştıracağı elemanı tanıma imkanı sağlıyor. İşveren programa dahil olarak, işe almayı planladığı kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleyebilecek. Firmalar eğitime katılan kursiyerler için istihdam teşviklerinden de yararlanabilecekler” ifadelerini kullandı.