Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, istihdam seferberliği teşviklerinden yararlanmak isteyen üyeler ve iş dünyası için oda bünyesinde bilgi masası oluşturduklarını söyledi.

ARSLAN: BU TEŞVİK PAKETİNDEN İSTİFADE ETMELERİNİ SAĞLAYACAKTIR

Arslan, mevcut teşvik uygulamalarının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve anlatılması gerektiğini kaydederek, “Hükümetimiz tarafından iş dünyasının istifadesine sunulan iş istihdam programı kapsamında 8 ana başlık altında iş dünyamızın ihtiyaçlarını karşılama ve onlara sağlayacakları istihdamlardan dolayı destek verme adına bir paketten bahsediyoruz. Sahalarda yaptığımız çalışmalarda, her firmamızın kendi içinde olduğunu gördük. Ve belli desteklerden istifade edebilirken, bir takımından da mağrur olma ihtimallerini müşade ettik. Bunlara meal vermemek adına ve iş dünyamızın sağlanan imkânlarından haberdar olması onların ihtiyaç duydukları teknik desteklerden istifade etmesi adına gerek Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün içinde, gerekse Elazığ Ticaret Sanayi Odası merkez binasının içinde bir danışma meclisi oluşturduk. Ve 30 Nisan’a kadar bu danışma ofisimizde uzman arkadaşlarımız iş dünyasına teknik destek verip, bu teşvik paketinden istifade etmelerini sağlayacaktır” dedi.

ARSLAN: KENDİLERİNE MADDİ KAYNAK KAZANDIRSINLAR

Başkan Arslan, “İş dünyasında istihdam oluşturmak isteyen firmalarımız, müteşebbislerimiz, gelip buradaki danışma ofisine, danışma masasına, müracaat etsinler. Ve oradaki desteklerimizden haberdar olsunlar ve devletimizin sağladığı bu desteklerden istifade edip kendilerine maddi kaynak kazandırsınlar. Bu konuda iş dünyamızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Sosyal güvenlik kurumumuzun ve iş kurumumuzun sağlamış olduğu bu imkanlardan işverenlerimiz istifade etsinler, maddi kazanç sağlasınlar, bu konuda duyarlı olsunlar” diye kaydetti.