Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Son Ekonomik Gelişmeler ve Risk Yönetim Stratejileri” konulu bir panel düzenlendi.

YAŞAR: KRİZLER DÜNYADA BİRÇOK ÜLKEDE DÖNEM DÖNEM YAŞANIYOR

ETSO’da gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Oda Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “Bildiğiniz üzere dünyada çok hızlı bir şekilde ekonomik gelişmeler ve dengeler savaşı yaşanıyor. Dünya ekonomisinin bir parçası olan ülkemizde de bu dönemde bu sebeplerden dolayı ve ayrıca kendi iç dinamiklerimizden kaynaklanan ciddi bir ekonomik sarsıntıyla karşı karşıyayız. Finansal piyasalardaki dalgalanmalar olarak nitelendirdiğimiz şu anki durum gerekli önlemler ve tedbirler alınmadığı sürece bu zamanla özel sektöre, iş dünyasına ve en sonunda da hane halkına hitap edecek ve dolayısıyla aslında bir ekonomik krize kapı aralamış olacak. Tabi bu v.b. krizler dünyada birçok ülkede dönem dönem yaşanıyor. Ülkemizde de bu dalgalanmalara karşı dalgalanmaları yaşayıp yaşamadığımızdan ziyade; dalgalanmalara karşı nasıl tedbirler alacağımız konusu bu günlerde çok önemli” ifadelerini kullandı.

SADIKOĞLU: TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE DE CİDDİ KATKILARI VAR

Ardından Malatya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da, “Özellikle bu bölgede Malatya ve Elazığ Bölgesinde bizim Ticaret ve Sanayi Odası olarak da, Asilhan Bey’in göreve geldiği süreçten bu yana yapmış olduğu çalışmalarla kardeş il olarak da birbirimize yakınlaştık. Bundan sonraki süreçte birlikte ciddi projeler gerçekleştireceğiz. Asilhan Bey’i de bu anlamda Elazığ için bir şans olarak görüyorum. Değerini bilmenizi arzu ediyorum. Çünkü Türkiye Odalar Borsalar Birliğinde de ciddi görevleri var. Özellikle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine de ciddi katkıları var. Ben Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun, özellikle Ticaret ve Sanayi Odalarından gelen bildirimleri yukarıya taşıyıp, bakanlarımızla ve bugünkü hükümetle görüşüp sıkıntıların giderilmesi adına bankalarla ilgili sıkıntıların giderilmesi adına ciddi anlamda katkılar yapıyor” şeklinde konuştu.

SADIKLIOĞLU: , BU SIKINTILI SÜRECİ GEÇİREBİLMEK İÇİN ATLATABİLMEK ADINA GAYRET GÖSTERİYOR

Oğuzhan Ata Sadıklıoğlu, “Bu son süreçte özellikle oda oda bütün çalışmaların tamamı yukarıya aktarılarak bu sıkıntılı sürecin atlatılması gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu yapılan bazı çalışmalarda da özellikle KDV indirimleri de bunların birer göstergesi. Faizlerin yeniden yapılandırılması, bankalar tarafından yine bunun bir göstergesi. Değerli Başkanımız bu anlamda gerçekten Türkiye’de hiç mesafe ayırt etmeden günü birlik hemen hemen 1 günde 3-4 ili gezerek sıkıntıları, problemleri analiz edip, değerli Ticaret Odası Başkanı ve değerli Oda Başkanlarımız tarafından aktarılan problemlerin hepsini hükümetimizle paylaşıp, bu sıkıntılı süreci geçirebilmek için atlatabilmek adına gayret gösteriyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panelistler, Türkiye’deki ekonomik gelişmeler ve krize karşı geliştirilebilecek stratejiler hakkında bilgiler verdi.