ETSO’dan Yapılandırma Duyurusu

ETSO; borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlerin yılsonuna kadar yapılandırma başvurusunu yapıp, yapılandırılan borç taksitlerini de gününde ödemeleri gerektiğini duyurdu.

ETSO’dan Yapılandırma Duyurusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen “Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun ile ilgili açıklama yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Kanun kapsamındaki vergi borçlarının yapılandırılmasını talep eden mükelleflerin; 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini duyurdu.

Açıklamada, ödenecek tutarların ilk taksitinin 31 Ocak 2021 tarihine kadar, diğer taksitlerini ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler hâlinde azami 18 eşit taksitte ödemeleri gerektiği belirtildi.

Kanun ile birlikte Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, ÖTV, MTV, trafik, seçim, nüfus para cezaları, KYK borçları ve Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılacak.

ETSO açıklamasında, “İlgili yasa ile Odalara borcu bulunan üyeler içinde önemli fırsatlar getirildiğini belirterek, “Odamız tarafından hazırlanmış olan başvuru dilekçesinin imzalanarak ilgili birime teslimi halinde yapılandırma işlemi başlatılacaktır. Uygulamaya 01 Aralık itibarı ile başlanacak olup, bu önemli fırsattan yararlanma hususunda borcu bulunan üyelerimizin yılsonuna kadar başvurularını beklemekteyiz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 15:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137