EÜAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi çalıştırılmak üzere 150 daimi işçi alınacak.

Bu kapsamda 150 personelden 10 Elektrik Teknisyeni, 2 Elektronik Teknisyeni olmak üzere 12’si Keban HES Müdürlüğü için ayrıldı.

Türkiye İş Kurumu Çankaya Hizmet Merkezi Şube Müdürlüğünce yayınlanan ilanda işçi alımına ilişkin şartlar belirlendi.

İstekliler, son başvuru tarihine kadar Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü kanalıyla adaylık başvurusunda bulunabilecekler.

Personel alımı şartları da belli oldu.

Elektrik Teknisyeni için Lise ve dengi okulların Elektrik, Elektrik Tesisatçılığı, Elektrik-Elektronik, Elektrik Elektronik Teknolojisi Bölümünün Yüksek Gerilim Sistemleri, Elektrik Tesisatları Pano Monitörlüğü, Bobinaj veya Endüstriyel Bakım Onarım bölümlerinden mezun olmak şartı aranacak.

Elektronik Teknisyeni için ise Lise ve dengi okulların Elektronik, Elektrik Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Bölümünün Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Büro Makinaları Teknik Servisi, Haberleşme Sistemleri veya Otomasyon Sistemleri bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Yayımlanan ilana başvuruda bulunmak isteyenler için genel başvuru şartında ise, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4.maddesinde belirtilen şartları taşıması, İlanda yazılı okul/bölüm mezunu olması, öncelik Belgesi olanların öncelik belgelerinin bulunması, Sağlık durumunun çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olması ve 30 yaşını bitirmemiş olması şartları aranacak.