Engelliler haftası dolayısıyla özel sağlık hizmetleri veren bir hastane engelli bir bireyi ambulansla evinden alarak tüm kontrollerini ücretsiz yaptı.

Fiziksel engelli Hatice Klavuz ambulansla evinden alınarak tetkikleri yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Tüm kontrolleri ücretsiz olarak yapılan hastayla doktorlar yakından ilgilendi.

Kulaklarında hastalığı olduğunu ve kontrollerinin yapıldığını ifade eden Hatice Klavuz, ilgilerinden dolayı hastaneye ve personellerine teşekkür etti.

KLAVUZ: HEPSİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Bu gün Anadolu hastanesi sağ olsun teşekkür ediyorum beni aldılar muayene ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Kulak problemim vardı geldim ilgilendiler. İlgileri için çok teşekkür ediyorum. Topluma sesleniyorum, lütfen biz engellileri horlamayın. Yani bizi de görün, bizden kaçmayın. Sizden sevgi bekliyoruz, ilgi bekliyoruz. Teşekkür ediyorum. Evrim hanım sayesinde beni aradılar. Onlar beni getirdiler.  Çok güzel şartlarda arkadaşlar çok güzel ilgilendiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evrim Hanımın ilgisine, Selahattin Bey’in ilgisine çok çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Hastanenin personel müdürü Evren Öztürk de, hastane olarak engellilerin yanında olduklarını söyledi.

ÖZTÜRK: HER BİRİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ

Öztürk, “Bu süreci bir haftaya sığdırmak, ifade etmek çok zor. Toplumda bu sürecin farkındalığını yaratmak ve bu süreçte yer almak için biz de hastane olarak elimizden geleni yapıyoruz. Aramızda engelli vatandaşların yer kazanması için iş hayatında onlara imkan sağlıyoruz hastane olarak. Bu gün de Hatice Hanım sıkıntılarından bize bahsetti. Yaşadığı problemlerden bahsetti. Biz de ona destek olabilmek adına Hastane olarak kendisini aldık, muayene sürecini gerçekleştirdik. Hatice Hanım da az önce kelimeleriyle ifade etti. Bu süreç bir gün değil, her gün farkındalığı olması gereken bir süreç. Her birimiz bir engelli adayıyız, bunu unutmamak gerekir. Yalnız kendi başımıza gelmediği sürece, sevdiklerimizin başına gelmediği sürece bu sürecin farkına varamıyoruz. Ama onlar aramızdalar, bizimle beraberler Bu nedenle biz elimizden geldiğince bunun farkındalığını yaratmaya çalışacağız” dedi.